Kasper leert fietsen op vakantie

Al vanaf de eerste kennismaking met het jongste concept van Keycamp Holidays was ik enthousiast .. Met Learn to ride! leert je peuter (vanaf drie jaar) op vakantie fietsen zonder zijwieltjes. Terwijl jij lekker in het zonnetje een boekje leest of een duik in het zwembad neemt. Ideaal toch? Je zult begrijpen dat ik het nog leuker vind nu ik het concept binnenkort zelf mag uitproberen met mijn gezin. Ik zeg: waar is mijn koffer?

Mijn zoontje is vier jaar en nog lang niet toe aan het fietsen zonder zijwieltjes. Terwijl andere kindjes – die veel jonger zijn dan hij – vrolijk door de straat crossen, hobbelt Kasper er een beetje beteuterd achteraan. Echt snel ga je natuurlijk niet met die plastic zijwieltjes die ook nog eens een hels kabaal maken als ze over de stenen rollen. Hoe eerder hij zonder kan, hoe beter. Dus komt deze vakantie wat mij betreft op het ideale moment. Ik hoop dat Kasper er ook zo over denkt.

Deze week is de bevestiging van ons arrangement in de bus gevallen. Daar word je zo mogelijk nog enthousiaster van. We verblijven in een luxe stacaravan op een prachtige camping in Zuid-Frankrijk. Op loopafstand van het strand. Wat wil je nog meer?

Natuurlijk had ik nog wel wat vragen vooraf: moet je bijvoorbeeld zelf een kinderfietsje meenemen? En is de begeleiding voor de fietslessen in het Nederlands? Op beide vragen was het antwoord: Nee! Je hoeft zelf geen fietsje mee te nemen, die zijn beschikbaar op de camping. En nee, de begeleiding is helaas niet in het Nederlands maar in het Engels. Dat is dus even afwachten hoe onze kleine wijsneus daarop gaat reageren. Maar het zijn professionele medewerkers van BikeRight! die de fietslessen verzorgen. Dus ik neem aan dat ze daar wel raad mee weten ..

Voor de fietslessen is een compleet programma opgesteld. Op de eerste dag wordt de balans geoefend, op de tweede dag komen trappen en remmen aan bod. Aan het eind volgt zelfs een echt fietsdiploma. Of Kasper dat gaat halen kun je binnenkort hier lezen. Zijn moeder gaat behalve boekjes lezen en zwemmen ook bloggen vanaf de camping over de vorderingen van haar zoontje. Dat is voor mama bijna net zo spannend als voor Kasper.

Ook enthousiast? Klik hier voor meer informatie over Learn to ride!

Lees ook:Kasper leert fietsen op vakantie (deel 2)
Lees ook:Peuter leert fietsen op vakantie
Lees ook:Welke medicijnen zijn veilig voor zwangere vrouwen?
Lees ook:Baby sluit ouders buiten op balkon
Lees ook:Bloggen vanuit het paradijs, deel 2

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>