Bloggen vanuit het paradijs, deel 2

Het paradijs op aarde bestaat! En het ligt in de Dordogne in Frankrijk. Camping Le Paradis in St. Léon sur Vézère is werkelijk om door een ringetje te halen. Na een rit van een paar honderd kilometer vanuit Spanje werden we een week geleden allerhartelijkst ontvangen door de Frans/Nederlandse eigenaar. Om vervolgens vijf dagen lang heerlijk te genieten in een stacaravan van Eurocamp. Le Paradis is met recht een Petit Paradis!

Eurocamp weet wat ouders met jonge kinderen belangrijk vinden als ze op vakantie gaan. Op Le Paradis komt dat concept prima uit de verf. De camping telt maar liefst drie prachtig aangelegde zwembaden. Een wat dieper bad voor de papa’s en de mama’s die baantjes willen trekken. Een middelmaatje voor de wat oudere kinderen die in hun eigen bad vrijuit kunnen springen en plonzen zonder dat ze de kleine kindjes in de weg zitten. Want die hebben een eigen domeintje van maximaal 30 centimeter diep waar ze naar hartelust veilig kunnen spelen en spetteren. Echt ideaal!

Wat als eerste opvalt aan Le Paradis is de weelderige beplanting en bloemenpracht. Je waant je letterlijk en figuurlijk in het paradijs. De camping is meer dan 40 jaar geleden opgezet door een Nederlands stel waarvan de zoon nu de tent runt. Wat toen een weiland was met vijf notenbomen erop, is nu uitgegroeid tot een oase van prachtige kleuren, geuren èn (ook niet onbelangrijk als het hoogzomer is) veel schaduwrijke plekken. Dagelijks werken er drie tuinmannen aan om alles keurig te houden, zo werd ons verteld. En dat is te zien ook!

De slingerpaadjes en bloemenhofjes die zijn aangelegd bieden ongemerkt ook nog een leuke  extra attractie voor de kinderen. Mijn zoontje bleef maar rondjes rennen. Dat konden we met een gerust hart toestaan want de met rode bloemen begroeide pergola kwam gewoon weer uit op het doorgaande pad. Niks je kind kwijtraken. Die was gewoon lekker aan het dollen tussen de bloemen en planten waar papa en mama tijdens het langslopen heerlijk van konden genieten tegen een strakblauwe lucht. Geheel in stijl hebben de straatjes bloemennamen. Zo verbleven wij in Geranium nummer 6 .. Misschien ligt het aan mij, maar dat soort details geven mij  dus echt een vakantiegevoel.

Hoogzomer worden de kinderen ook beziggehouden door een (Nederlands sprekend) animatieteam. Dat was nu in het naseizoen niet meer beschikbaar. Maar mijn zoontje van twee heeft het niet gemist. Na een paar uurtjes spetteren in het verwarmde peuterbad kon hij zich uitleven in de speeltuin. Ook weer prachtig aangelegd met veel schaduw tussen de bananenbomen en palmen. Met veilige klimtoestellen, glijbanen en een lekkere zandbak waar kinderen zelf water kunnen laten stromen. Een droomplek voor kastelenbouwers. En welke dreumes of peuter is dat nou niet?

Voor waterratjes die al kunnen zwemmen ligt Le Paradis trouwens ook ideaal. De camping heeft een eigen steiger. Je kunt zo – hup – met je kano het riviertje de Vézère op voor een tochtje door het schitterende landschap van de Dordogne. Iedere bochtje staat garant voor een nieuwe foto-opportunity want in dit gebied wemelt het van de heuvels bezaaid met kastelen, (bewoonde) rotsformaties, bossen en dromerige dorpjes. Ook tijdens ritjes met de auto draaide mijn camera overuren. Ik bleef maar knippen. En dat zegt genoeg, denk ik.

Zijn er nog meer superlatieven? Jazeker! Le Paradis heeft een gezellige binnenplaats waar vakantievierders samen kunnen komen. Je vindt er onder meer een bar met terras, een (klein) winkeltje en een restaurant waar je kunt genieten van de Franse keuken. Je zou misschien niet anders verwachten in de Périgord die bekend staat om z’n truffels, noten en foie gras (dat laatste is vanwege het dieronvriendelijke aspect aan mij overigens niet besteed maar dat doet er nu even niet toe). Toch moet je altijd maar afwachten of je al dat heerlijks ook kunt nuttigen in je eigen campingrestaurant. Over het algemeen zijn dat – met alles respect- toch niet meer dan veredelde snackbars. Zoniet op Le Paradis. Daar kun je uitgebreid en met smaak tafelen!

Eigenlijk kan ik niks negatiefs bedenken over deze camping. Echt niet. Als rasechte kampeerders weten wij dat er op elke camping wel iets niet deugt. Maar hier kan ik werkelijk waar niks opnoemen. Al moet ik natuurlijk wel zeggen dat we geen gebruik hebben gemaakt van het sanitair. We hoefden niet met de wc-rol onder de arm in de rij voor het toilet want we hadden in onze stacaravan van Eurocamp natuurlijk eigen voorzieningen. Dit keer was het een type Comfort met drie slaapkamers.

Eigenlijk doet dat type nauwelijks onder voor de Deluxe die we in Spanje tot onze beschikking hadden. Okee .. er zat geen airco in, we hadden geen houten terras voor de deur en in de keuken ontbrak de magnetron. De derde slaapkamer was ook wat petieterig, er pasten met moeite twee kleine stapelbedden in. Maar dat zijn dus dingen waar ik niet om kan treuren. Verder bood de Comfort stacaravan alles wat we nodig hadden. In plaats van het houten terras hadden we zelfs een soort privé-tuintje voor de deur. Het was afgezet met beplanting die wat privacy bood. Zodat mama lekker languit kon gaan liggen zonnen en d’r zoontje vrijuit kon voetballen.

Ook de ontvangst door Eurocamp verdient een vette pluim. De naam van de hostess in Spanje ben ik vergeten, zo weinig indruk heeft ze gemaakt. Maar in Frankrijk stond de Brit Patrick ons op te wachten. Namens de camping bood hij ons een welkomstdrankje aan. Bij de receptie hadden we al wat uitleg over de omgeving en de camping zelf gekregen, dus dat hoefde hij niet meer te doen. Na de gezellige kennismaking bracht hij ons naar de caravan waar hij ons de babyspulletjes liet zien die hij klaar had gezet. Alles was er: kinderstoel, campingbedje, opstapje, potje, aankleedkussen en babybadje. Scheelt toch een hoop bagage als je dat niet mee hoeft te nemen vanuit Nederland. Hij vergat ook niet om ons te wijzen op het veiligheidshekje dat we voor de caravandeur konden plaatsen. In Spanje werd hier met geen woord over gerept.

Het moge duidelijk zijn .. Hier komen wij zeker een keer terug! Misschien kiezen we dan opnieuw voor het Eurocamp-concept. Want het is zeker met kinderen toch wel een uiterst comfortabele manier van vakantie vieren. Het is een hele luxe vorm van kamperen.Je hebt vrijwel alle faciliteiten van thuis en toch geniet je van het onbezorgde buitengevoel dat alleen een camping kan geven. Het is best of both worlds, eigenlijk.

We hebben ook een eigen sleurhut die we neer zouden kunnen zetten op Le Paradis. Maar dan moeten we voor het hoogseizoen wel vroeg boeken, denk ik. Volgens mij zit het hier altijd vol. Zelfs nu, eind september, waren er van de 220 plekken nog 170 bezet. Maar ja … wat wil je ook … dit is het paradijs op aarde!

Lees ook:Bloggen vanuit het paradijs
Lees ook:Bloggen vanuit het paradijs, deel 1
Lees ook:Vakantie vieren in een klein paradijs
Lees ook:Eurocamp wint Kids Award 2011
Lees ook:Kasper leert fietsen op vakantie (deel 2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>