VVD vindt vondelingenkamer goed idee

Het is niet mijn partij, maar dat betekent niet dat je het met sommige standpunten eens kunt zijn. Dit is er zo eentje. De VVD wil weten of het mogelijk is om in Nederland een vondelingenkamer te openen, waar moeders in nood hun baby kunnen achterlaten. In Dordrecht zijn plannen voor een vondelingenkamer. Wat mij betreft kunnen ze niet snel genoeg geopend worden!

In de vondelingenkamer kunnen kinderen anoniem te vondeling worden gelegd. „Wij kijken daar welwillend tegenaan”, stelt Van der Burg, die denkt dat een vondelingenkamer kan voorkomen dat kinderen onnodig in erbarmelijke omstandigheden terechtkomen.

Tweede Kamerlid Brigitte van der Burg heeft dinsdag vragen over de vondelingenkamer gesteld aan de staatssecretarissen van Volksgezondheid en Justitie. Van der Burg wil onder meer weten of de moeders en de initiatiefnemers strafbaar zijn en wat de consequenties zijn voor de kinderen. Daarnaast wil ze informatie over de ervaringen met vondelingenluiken in het buitenland, met name Duitsland.

Bron: Telegraaf.nl

Lees ook:Dochter Sabine Uitslag geboren
Lees ook:Weer vervanger voor zwanger Kamerlid CDA
Lees ook:Politica Sabine Uitslag zwanger
Lees ook:Nieuw boek borstvoeding binnenkort in de winkel
Lees ook:‘Kinderen kopen moet gewoon niet kunnen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>