Grote gezinnen toch ontzien?

Het kabinet kijkt positief naar het SGP-voorstel om grotere gezinnen bij bezuinigingen te ontzien. Dat heeft premier Mark Rutte donderdag bij de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer gezegd. Het kabinet was aanvankelijk van plan om het kindgebonden budget af te schaffen voor het derde en volgende kinderen in gezinnen.

Hierop kreeg het kabinet onder meer het verwijt van de ChristenUnie een ”tweekindpolitiek” te bedrijven. De SGP diende een amendement in om de bezuinigingen te verzachten. Volgens de partij is het oneerlijk dat in de plannen het kindgebonden budget bij het eerste kind niet gekort wordt en 1011 euro blijft.

Door daarop 41 euro te korten zou een extraatje voor het derde of volgende kind van 183 of 106 euro mogelijk blijven en ook nog worden bezuinigd.

Dit jaar maken circa 190.000 gezinnen met drie kinderen of meer gebruik van de extra bijdrage voor lage en middeninkomens, die bovenop de kinderbijslag komt.

Bron: Nu.nl

Lees ook:35 euro minder kinderbijslag
Lees ook:Grote gezinnen extra getroffen
Lees ook:Minister snoeit kindregelingen
Lees ook:Dure creche nekt ouders
Lees ook:Gastouderopvang blijft in sobere vorm bestaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>