Geen uurtarief kinderopvang

Minister Kamp van Sociale Zaken wil geen verplicht uurtarief voor kinderopvang. Dat heeft hij woensdag laten weten in de Tweede Kamer. VVD, PVV en CDA vroegen om zo’n tarief omdat ouders nu vaak betalen voor uren dat hun kind helemaal niet wordt opgevangen, bijvoorbeeld tijdens vakanties. Kamp wil dat ouders en kinderopvangverblijven zelf regelen hoe ze met elkaar afrekenen. Een uurtarief mag dus wel maar het moet niet.

“De ene ouder betaalt liever voor elf uur per dag, om zeker te zijn dat zijn kind altijd kan worden opgevangen. De andere ouder wil liever afrekenen per uur dat zijn kind daadwerkelijk is opgevangen”, aldus Kamp in NRC.

Vanaf 2012 wordt het aantal uren opvang dat ouders mogen declareren, gekoppeld aan het aantal arbeidsuren van de partner die het minste werkt. Nu hebben ouders recht op een heel jaar kinderopvangtoeslag als ze kunnen bewijzen dat ze één dag per jaar hebben gewerkt. De toeslag gaat ook omlaag voor ouders met hoge inkomens.

Bron: Nrc.nl

Lees ook:Kinderopvang in 2012 duurder
Lees ook:Steeds meer vaders 40-plus
Lees ook:70.000 handtekeningen kinderopvang
Lees ook:Minister snoeit kindregelingen
Lees ook:App, noot, muis ..

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>