Dure kinderopvang houdt mama thuis

Waarom zou je nog gaan werken als je je zuurverdiende centen meteen door kunt sluizen naar de kinderopvang? Ik kan er heel goed inkomen dat 31 procent van de werkende moeders overweegt minder te gaan werken of zelfs helemaal te stoppen als de kinderopvangtoeslag wordt verlaagd. Dat blijkt uit onderzoek van de organisatie Voor Werkende Moeders (VWM).

Aan het onderzoek werkten 569 mensen mee. Wie gebruik maakt van kinderopvang, krijgt daarvoor een toeslag van de overheid. De regering is van plan om het uurtarief voor kinderopvangtoeslag te verlagen naar 5 euro.

Woensdag vergadert de Tweede Kamer over de kinderopvang. “Politici zeggen de hele tijd dat een lagere kinderopvangtoeslag er niet toe leidt dat vrouwen minder gaan werken. Uit mijn omgeving hoor ik andere dingen. Als je evenveel verdient als je weggeeft aan de crèche, waarom zou je dan nog werken?”, zegt Marjet Winsemius, oprichtster van VWM.

Het kabinet is van plan de kinderopvangtoeslag de komende jaren te verlagen. Die bezuiniging moet in 2015 ongeveer 450 miljoen euro opleveren.

Bron: BN/De Stem

Lees ook:‘Kinderopvang wordt onbetaalbaar’
Lees ook:Dure creche nekt ouders
Lees ook:‘Geen kinderopvangtoeslag hoge inkomens’
Lees ook:Kinderopvang in Nederland straks onbetaalbaar?
Lees ook:Werkende moeders missen mijlpalen

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Dure kinderopvang houdt mama thuis

 1. tamara

  En terecht,worden de kindjes ook heel blij van
  Als de moeder thuis is voelen de kindjes zich ook nog een keertje gewenst! Werken is ook investeren in je kinderen!
  Als je zowel kinderen wilt hebben als geld verdienen moet je ook maar zelf de opvang betalen!!! Is al van de knotse dat dat nu niet gebeurd!Mensen zonder kinderen worden gediscrimineerd(geen kinderbijslag) geen ouderschapverlof,maar wel meebetalen!!

    /   Reply  / 
  1. daan

   oke ik snap wat je bedoelt, maar als jij nooit kindjes zal krijgen, zullen onze kindjes zich ooit te pletter werken voor ons, oudjes, en daar hoor jij tegen die tijd ook bij!!

     /   Reply  / 
 2. Janke

  Ik vind het een goede zaak.
  Er zijn tegenwoordig heeeeeel veel vrouwen die denken dat ze er bij willen horen om maar kinderen te nemen,en vervolgens weg te schoppen naar de opvang.( terwijl er veel vrouwen een kinderwens hebben maar geen kinderen kunnen krijgen )Je kunt precies de kinderen er uit waarvan de ouders werken.
  Wij mogen als gezin gelukkig zijn dat wij kinderen hebben,en ik ben er als moeder voor hun ik ga en sta waar ze ook zijn, papa heeft een volledige baan.Laat de ouders die werken ook maar goed betalen voor de opvang.

    /   Reply  / 
  1. tamara

   Helemaal mee eens…er worden kindjes van amper 6 weken oud om 8 uur smorgens gedumpt om ze savonds vlug vlug vlug om 6 uur weer op gaan te halen, onder het mom van…het is leuk en goed voor het kind! Hou verdorie jezelf voor de gek..er is maar 1 ding goed voor je kindje en dat is rust,regelmaat en reinheid! Als je voor een kindje kiest ben er dan ook voor! Alle kinderen die ik ken van een kdv zijn thuis vervelende aandachtvragende kinderen en waarom?? Omdat ze die aandacht niet op het kdv kunnen krijgen! Wie dumpt zn babytje nu toch bij wildvreemde mensen?? Ik begrijp het niet en zal het ook nooit willen begrijpen! Ouders neem je verantwoordelijkheid en zorg zelf voor je (gewenste) kindje!!
   En als het financieel niet mogelijk is kies dan NIET voor kindjes!

     /   Reply  / 
   1. daan

    er zijn natuurlijk situaties waar het voor kindjes echt zielig is ja.
    Ik heb nu 1 zoontje en de eerste 1,5 jaar hebben oma’s mij geholpen door ieder 1 dag op te passen. Nu gaat hij 1 dag in de week naar kdv en 1x in de week naar een van de omas. .Das anders dan 5 dagen in de week. Ik denk wél dat het niet verkeerd is een kdv. Wij twijfelden tussen creche en kdv en heb voor het laatste gekozen, omdat als hij naar creche zou gaan, ik net zo goed op dat moment kan werken, vandaar kdv zodat ik de andere 5 dagen thuis ben met hem

      /   Reply  / 
 3. elsje

  Fijn heel fijn dit allemaal. Ik ben drie jaar geleden gescheiden, mijn man kreeg waanideeen en is inmiddels opgenomen. Ik heb een tweeling van 4 jaar. Wil geen uitkering. Dus ben ik afhankelijk van bijdrage kinderopvang. Dus nee, voor mij is kinderopvang geen luxe. En die grapjas die zegt moet je niet aan kinderen beginnen…. kunt U in de toekomst kijken? maar als ik dit zo allemaal lees krijg ik een fantastisch idee! Ik ga stoppen met werken, dan krijg ik een uitkering. en dan kan ik zwart kindertjes opvangen van ouders die in dezelfde situatie zitten als ik…… Is dit dan de bedoeling????

    /   Reply  / 
 4. kirstin Schiltmans

  Tweede kamer maakt kinnderopvang onbetaalbaar, ik kan nu beter thuis blijven. Waarom zou ik gaan werken als ik mijn geld meteen weer aan de opvang van mijn kinderen moet geven. Terwijl ik dat wel heel erg zou vinden mijn werk is een grote passie voor mij!!!!! Dus tweede kamer bedankt als ik door jullie dit besluit moet gaan nemen!!!!! Op deze manier maken jullie de maatschappij verder kapot, mogen wij dan niet aan onze toekomst werken voor onze kinderen, zodat wij hun studie kunnen betalen (die ook al duurder worden) Tweede kamer moet op andere manieren bezuinging.

    /   Reply  / 
 5. Ditjes

  Mooi komen de herintredende moeders, die jarenlang wel voor hun kinderen hebben gezorgd ook weer eens aan bod op de arbeidsmarkt. Ik juich deze bezuiniging in de kinderopvang alleen maar toe!! En hoera voor de kinderen die ook weer een mammie thuis treffen! Als ik zie hoeveel kinderen er tijdens schoolvakanties verplicht op een kinderdagopvang gedumpt worden vind ik dit in en in triest! Waarom kies je dan voor kinderen, om ze te dumpen bij een kinderdagverblijf? Als het financieel moet dan is het een ander verhaal. Maar om twee inkomens uit luxe erbij te houden, kies dan niet voor kinderen als je er toch geen tijd voor hebt!

    /   Reply  / 
  1. Kombrink Kommunicatie Auteur

   Helemaal mijn idee ;)

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>