Geen bevallingen meer op Wadden

Vrouwen mogen op de Waddeneilanden Vlieland en Terschelling straks niet meer thuis bevallen. In geval van nood duurt het te lang voordat ze in een ziekenhuis kunnen zijn. Dat meldt Omroep Friesland dinsdag. (Foto: Omroep Friesland)

De huisartsen op de eilanden hebben bepaald dat alle bevallingen voortaan in ziekenhuizen op de vaste wal moeten plaatsvinden.

Minister Schippers van Volksgezondheid wil dat patiënten in geval van nood binnen drie kwartier in een ziekenhuis zijn. Dat is één van de maatregelen om de hoge babysterfte in Nederland terug te dringen. Vanaf de twee eilanden kan het langer duren om per boot of helikopter in een ziekenhuis te komen.

Bewoners van de eilanden reageren tegenover Omrop Fryslân zeer teleurgesteld op het besluit, omdat dit betekent dat er nooit meer ‘echte’ eilanders worden geboren.

Lees ook:Rechercheur kan zaak Sietske H. niet aan
Lees ook:Is Barbie eigenlijk al bevallen?
Lees ook:Zoontje Doutzen Kroes geboren
Lees ook:12 jaar cel voor Sietske H.
Lees ook:Sietske H. vindt straf te hoog

1 Reacties // Reageer

One thought on “Geen bevallingen meer op Wadden

  1. Lisa

    Hihi ik woon op tien minuten lopen van het ziekenhuis… geeft best een veilig gevoel. Alleen jammer van die sirenes om de vijf minuten ;) maar dat liever dan op een eiland zonder ziekenhuis wonen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>