‘Kinderopvang wordt onbetaalbaar’

Dinsdag Prinsjesdag. Eén van de hete hangijzers die daar aan bod komen is de kinderopvang. De brancheorganisatie Kinderopvang, de MOgroep, heeft op basis van de begroting berekend dat de creche vanaf volgend jaar ‘onbetaalbaar’ wordt.  Werkende ouders gaan in 2011 enkele honderden tot duizenden euro’s meer betalen voor kinderopvang.

De hoogte van het bedrag wordt afhankelijk van het inkomen en het aantal kinderen. Uit de berekeningen blijkt dat het kabinet tot 2015 honderden miljoenen euro’s per jaar bezuinigt op de kinderopvangtoeslag.

Volgens Boink, de Belangenvereniging van ouders in de kinderopvang, gaan werkende ouders zelfs twee keer zoveel betalen. De MOgroep denkt dat veel vrouwen hun baan op zullen zeggen omdat het niet meer loont om te blijven werken.

In het slechtste geval gaat een gezin met een minimum inkomen per jaar 3000 euro extra betalen voor de kinderopvang! Dat zijn toch wel cijfers waarvan je je even achter de oren krabt ..

Bekijk hier de berekeningen van de MOgroep:

De gevolgen van de voorgenomen bezuinigingen op de kosten voor kinderopvang (.pdf)

Bron: RTL Nieuws / MOGroep

Lees ook:Veel steun voor petitie kinderopvang
Lees ook:Dure kinderopvang houdt mama thuis
Lees ook:Kinderopvang volgend jaar 1400 euro duurder
Lees ook:Kinderopvang in 2012 duurder
Lees ook:Hand op de knip voor kinderopvang

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “‘Kinderopvang wordt onbetaalbaar’

 1. Lia

  Gelukkig heb ik met ingang van volgende maand nog 1 kind dat naar de dagopvang gaat. Mijn oudste gaat volgende maand naar school en ik heb 2 middagen ouderschapsverlof opgenomen om hem op te kunnen vangen als hij uit school komt. Kosten waren daarin overigens geen doorslaggevende factoren, maar als je kijkt naar wat ze nu met de kosten gaan doen, dan loont het haast niet meer om te werken.

  Bruto kost de dagopvang van mijn 2 kinderen zo’n 1600 euro per maand voor 3 dagen, als we dat zelf op zouden moeten hoesten, dan zou ik maandelijks een paar 100 euro moeten toeleggen op de kosten.En betalen om te mogen werken… nou nee, dat zie ik ook niet zitten.

    /   Reply  / 
 2. Ellen

  Kinderopvang is haast niet meer te betalen. Tegenwoordig moet je werken om je kinderen bij een ander te laten… Waarom dan nog werken??

    /   Reply  / 
 3. kirstin Schiltmans

  Tweede kamer maakt kinnderopvang onbetaalbaar, ik kan nu beter thuis blijven. Waarom zou ik gaan werken als ik mijn geld meteen weer aan de opvang van mijn kinderen moet geven. Terwijl ik dat wel heel erg zou vinden mijn werk is een grote passie voor mij!!!!! Dus tweede kamer bedankt als ik door jullie dit besluit moet gaan nemen!!!!! Op deze manier maken jullie de maatschappij verder kapot, mogen wij dan niet aan onze toekomst werken voor onze kinderen, zodat wij hun studie kunnen betalen (die ook al duurder worden) Tweede kamer moet op andere manieren bezuinging

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>