Dagboek van een IVF-poging: kombrink.krijgteenbaby.nl

Zoals beloofd de komende maanden fragmenten uit het dagboek dat ik vanaf 2005 heb bijgehouden over onze IVF-pogingen. Als je midden in de MMM (medische mallemolen) zit, kun je veel steun hebben aan de verhalen van andere ‘onvruchtbare’ koppels, zo is mijn ervaring. Laat vooral hieronder weten wat je van mijn dagboek vindt!

Vrijdag 28 oktober 2005:

Henk heeft z’n missie volbracht. Het potje met inhoud is stipt om 8.45 uur afgeleverd in het ziekenhuis. Nu ben ik weer aan zet. Maandag bloed prikken. Anneke en Theo hebben een kaart gestuurd om ons succes te wensen. Heel lief en attent, we zullen het nodig hebben!

Maandag 31 oktober 2005:

Voorlopig even het laatste bezoek aan het ziekenhuis vandaag. Om bloed te laten prikken. Beetje (poli)klinisch gevoel had ik erbij. Maar de uitslagen zijn natuurlijk belangrijk om erachter te komen of er genoeg hormonen in m’n bloed zitten en of ik ooit chlamydia heb gehad. Allemaal belangrijk om de mogelijke oorzaak te kunnen achterhalen van het ongewenst kinderloos blijven. Nu is het wachten op m’n menstruatie. Dan moet ik een afspraak maken voor onderzoekjes tijdens m’n cyclus zodat ze precies kunnen volgen wat er in mijn lijf gebeurt.

Zondag 6 november:

Ben ongesteld! Maandag dus bellen voor afspraken.

Maandag 7 november:

Heb net de IVF-kliniek gebeld en en een afspraak gemaakt voor de echo. Moet ik nog wel effe regelen dat ik vrij kan krijgen van m’n werk want ik moet dan werken in Zeeland. Ik heb er bijna een dagtaak aan zo … Als dat maar niet gaat tegenstaan op den duur.

Maandag 14 november

Heftig ochtendje weer. Ik blijf het vreselijk vinden zo met mijn benen in die stijgbeugels. M’n hoofd loopt bovendien over van alle informatie en uitslagen die ik heb gekregen. Belangrijkste is in ieder geval dat de vorming van follikels niet snel genoeg gaat. Er was nog nauwelijks iets te zien op de echo. Daarom moet ik donderdag weer terugkomen. Dan is het de 14e dag van m’n cyclus en dan moet er echt iets te zien zijn anders is het niet okee. Duimen maar.

Verder zal ik proberen om alles zo helder mogelijk neer te zetten. Is ook voor mezelf belangrijk want het gaat zo snel dat ik bang ben de details te vergeten. Eerst maar even over Henk z’n zaad. Dat is redelijk normaal, alleen heeft hij iets te weinig beweeglijke zaadcellen. 20 miljoen is normaal, hij heeft er ongeveer 18 miljoen als ik het allemaal goed heb begrepen. Bij mij zijn de bloedtesten positief: het hormoon progesteron is goed en ik heb nooit chlamydia gehad dus dat kan geen reden zijn voor onvruchtbaarheid. Nou ben ik daar al tig keer op getest, bij elk uitstrijkje zo’n beetje, dus dat was voor mij geen verrassing meer. Toch wilden ze het blijkbaar voor 100% zeker weten. So far, so good.

Nu alleen dus die cyclus helemaal in de gaten houden. Afhankelijk daarvan gaan we volgende maand al beginnen met insemineren …. oeps dat is snel! Ze zet er wel vaart achter die Dr. Amani (zo heet ze dus …). Heb een folder meegekregen over de I.U.I. (Intra Uteriene Iseminatie) waar ik me maar eens in ga verdiepen. Betekent wel dat ik hormonen moet gaan spuiten. Jakkes .. 

Donderdag 17 november

Waar zal ik beginnen? Vond ik maandag al dat we in racetempo door de wondere wereld van het zwanger worden werden gestuurd …. Nou, dan zitten we na vandaag wel in de overdrive. Tsjeeminee… maandag kregen we nog te horen dat we misschien volgende maand met insemineren zouden kunnen beginnen. Nou, daar lig ik dus aanstaande dinsdag al voor op de behandeltafel. Want Dr. Amani heeft ons geval besproken met haar collega’s en het is verstandig om niet langer te wachten.

Gezien mijn leeftijd en gezien mijn medische achtergrond en klachten (de buikpijnen en bloedverlies) is het zaak om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Ja, daar waren Henk en ik het dus ook al over eens, lees nog maar eens terug aan het begin van dit verhaal. Maar dat de ‘deskundigen’ het binnen 3 weken met ons eens zijn, dat verbaast mij in ieder geval in hoge mate. Ik ben er blij mee hoor, laat daar geen misverstand over bestaan maar het verbaast me wel … ik moet ook nog even aan het idee wennen als ik heel eerlijk ben.Het betekent in ieder geval dat we NU al op de wachtlijst komen voor een IVF-behandeling, hiep hoi. Dat zou kunnen betekenen dat we al in januari aan de beurt zijn. Is dat goed nieuws of niet? En tot die tijd proberen we dus ook al met een I.U.I.-behandeling zwanger te raken. 

De echo die ik vandaag heb gehad wees gelukkig uit dat er een eitje in ontwikkeling is, het is nu 13,5 mm in doorsnede en dat moet 18 worden. Dan knapt het blaasje en heb ik een eisprong. Dat is over ongeveer 5 dagen, dinsdag dus. Zondagavond moet ik naar de huisartsenpost om een spuit met het hormoon Pregnyl te laten zetten. Die zorgt ervoor dat de eisprong op het juiste moment plaats vindt. Henk moet dan dinsdagochtend om 9.15 uur weer een potje met inhoud inleveren. Dat wordt dan ‘gewassen’ en behandeld zodat het van betere kwaliteit wordt. Dit keer kan ik hem dus wel een handje helpen, zo had hij al met een big smile uitgevogeld. Twee uur later, om 11.30 uur, moeten we dan allebei terugkomen en dan wordt het zaad bij mij in de baarmoeder ingebracht. Dat gebeurt zo dicht mogelijk in de buurt van de eileiders zodat de kans op zwangerschap het grootst is. Ik heb geen idee wat me te wachten staat … dus spannend is het wel. Als het dit keer niet lukt hebben we in ieder geval in december nog een mogelijkheid voordat we eventueel aan een IVF-poging kunnen beginnen.

Omdat het allemaal zo ongelofelijk snel gaat hebben we vandaag ook besloten om iedereen op de hoogte te stellen van onze website. Als je dus voortaan wilt weten hoe de vlag erbij hangt, check dan eerst even deze site. Dan hoeven we niet elke keer hetzelfde verhaal af te draaien. Maar vragen staat natuurlijk vrij … een beetje belangstelling kan nooit kwaad!

Heb je eerdere dagboekfragmenten gemist? Hier staan ze allemaal op een rij: http://zwanger.blog.nl/dagboek-van-een-ivf-poging

Lees ook:Breast Milk Baby wekt woede op
Lees ook:Dagboek van een IVF-poging: kombrink.krijgteenbaby.nl
Lees ook:Jan Smit bedankt fans voor gelukwensen
Lees ook:Bevallingsclausule in contract Ali B.
Lees ook:Risico miskraam groter als vader boven veertig is

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dagboek van een IVF-poging: kombrink.krijgteenbaby.nl

  1. Annabelle Mois

    Mooi dat het gelukt is! Gefeliciteerd!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>