IVF-pionier Edwards overleden

Na een lang ziekbed is woensdag IVF-pionier Sir Robert G. Edwards overleden. Zonder zijn baanbrekende onderzoekswerk hadden we nooit kennis gemaakt met Louise Brown, de eerste reageerbuisbaby ter wereld. En zonder zijn ‘moderne’ voortplantingstechnieken had ik nooit een kind op de wereld kunnen zetten… Ben de beste man eeuwig dankbaar!

(Foto: BBC)

De toen 85-jarige Edwards werd in 2011 tot ridder geslagen door de Britse koningin Elizabeth. Het jaar daarvoor ontving hij ook al de Nobelprijs voor Geneeskunde. Meer dan 50 jaar geleden begon Edwards met zijn missie om koppels met vruchtbaarheidsproblemen te helpen.

De eerste reageerbuisbaby werd geboren op 25 juli 1978. Als eerste IVF-kind was Louise Joy Brown meteen wereldberoemd. Sinds haar geboorte zijn er wereldwijd bijna 4 miljoen kinderen dankzij ivf ter wereld gekomen. En mijn zoontje is er daar dus één van!

Edwards (1925) deed zijn baanbrekende onderzoek en wetenschappelijke werk samen met zijn compagnon, gynaecoloog Patrick Steptoe. Hij overleed in 1988.

Bron: http://www.cambridge-news.co.uk/News/IVF-pioneer-dies-20130410122245.htm

Lees ook:IVF-pionier Edwards geridderd
Lees ook:Nobelprijs voor grondlegger IVF
Lees ook:Eerste IVF-moeder Lesley Brown overleden
Lees ook:30 jaar geleden werd eerste IVF-baby geboren
Lees ook:’100-jarige kan in nabije toekomst kind krijgen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>