Blijf sporten als je zwanger bent!

Alysia Montano

Opmerkelijk zwangerschapsnieuws vorige week. De hoogzwangere atlete Alysia Montano heeft deze week meegedaan aan de 800 meter tijdens de nationale kampioenschappen van de Verenigde Staten. Het bracht me op het idee voor een blogje over een advies van het Erasmus MC in Rotterdam: blijf sporten als je zwanger bent! (Foto: Facebook)

Lichamelijke inspanning, zoals hardlopen, is juist prima voor moeder en kind. Met huishoudelijk werk moeten vrouwen die in verwachting zijn daarentegen oppassen. Het ‘saaie en herhalende’ karakter van deze werkzaamheden verhoogt de kans op een vroegtijdige geboorte. Dit blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC.

‘Zwangerschap is geen ziekte,’ zegt onderzoeker Hajo Wildschut. ‘Daarom moeten zwangere vrouwen niet stoppen met sporten. Ze kunnen veilig dagelijkse fysieke activiteiten voortzetten, ook inspannende sporten als joggen of gewichtheffen. Sport houdt je fit en je gewicht onder controle. Daarbij beperkt het de kans op moeilijkheden en vergemakkelijkt het de geboorte.’

Aan het onderzoek werkten 12000 moeders mee. De onderzoekers denken dat het huishouden stresshormonen verhoogt die de bevalling opwekken.

Bron: Het Laatste Nieuws

Lees ook:Veel koffie zorgt voor kleinere baby
Lees ook:Babysterfte kan flink omlaag
Lees ook:Rokende moeder, dik kind
Lees ook:Kind van laag opgeleide ouder is lastiger
Lees ook:Risico prematuurtje bij wonen langs drukke weg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>