Chocolade helpt tegen zwangerschapsvergiftiging

chocola

Het lijkt te mooi om waar te zijn … En ik moet ook eerlijk toegeven dat het onderzoek al een paar jaartjes oud is. Maar als je je misschien schuldig voelt omdat je tijdens je zwangerschap chocolade snoept, dan wil ik zeggen: neem er nog maar eentje. Het helpt namelijk tegen zwangerschapsvergiftiging!

Dagelijks chocolade eten als je in verwachting bent vermindert het risico op hoge bloeddruk. Onderzoek toont aan dat vrouwen die tenminste vijf keer per week chocolade eten, 40% minder kans hebben op zwangerschapsvergiftiging dan vrouwen die maar één keer per week chocolade eten.

Bij zwangerschapsvergiftiging loopt de bloeddruk van de vrouw op. De aandoening staat bekend als pre-enclampsie. De precieze oorzaak is niet bekend. Het heeft te maken met bloedvaten die zich niet goed ontwikkelen in de placenta. Daardoor gaan er te weinig voedingsmiddelen en zuurstof naar de baby.

De normale behandeling van de aandoening is veel bedrust en medicijnen die de bloeddruk verlagen. Dit vermindert de stress op het kindje en geeft het de kans om te groeien.

Onderzoekers aan de Universiteit van Yale in de Verenigde Staten volgden 2291 zwangere vrouwen. Ze namen bloed af om het niveau van theobromine te meten. Dit is een chemische stof die voorkomt in chocolade en goed is voor de gezondheid. Vrouwen met het hoogste niveau theobromine in hun bloed door het eten van chocolade, liepen het minste risico om pre-enclampsie te ontwikkelen.

 

Lees ook:Slaaptekort probleem voor zwangere vrouw
Lees ook:Bloeddruk zwangeren meten heeft weinig zin
Lees ook:Bruin brood: minder risico zwangerschapsvergiftiging
Lees ook:Biefstukje voorkomt huilbaby?
Lees ook:Zwangerschapsvergiftiging: bevalling inleiden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Chocolade helpt tegen zwangerschapsvergiftiging

  1. Karen

    Het is leuk om eindelijk eens te horen dat iets wat normaal gesproken ongezond is nu eens goed is. Tijdens je zwangerschap moet je toch op je voeding letten, meer groente en fruit e.d. Dan is het leuk om eens zoiets te lezen. Goed nieuws dus!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>