Kans op zoon groter bij stevig ontbijt

Sleeping baby yawning

Wil je graag een zoon? Zorg er dan voor dat je als vrouw rondom de bevruchting de dag begint met een stevig ontbijt. Liever een dochter? Sla het ontbijt dan met een gerust hart over. Dat zou blijken uit een onderzoek van Britse wetenschappers.

De universiteiten van Oxford en Exeter kwamen tot de conclusie dat het geslacht van een baby samenhangt met hoeveel de moeder eet. Als een vrouw te weinig eet, daalt de bloedsuikerspiegel en ervaart het lichaam dat als voedselschaarste.

De wetenschappers ondervroegen voor het onderzoek 740 vrouwen naar hun voedingspatroon voor de bevruchting en in het begin van de zwangerschap. Ze wisten geen van allen het geslacht van hun baby en het was hun eerste kind. Daarna werden ze onderverdeeld in drie groepen, afhankelijk van hun calorieverbruik op het moment van conceptie.

In de groep vrouwen die niet veel aten kreeg 45 procent een jongen. Terwijl in de groep vrouwen die veel caloriën nuttigden 56 procent een zoon kreeg. Ook ontdekten de wetenschappers dat er een duidelijk verband is tussen een ontbijt met graanproducten en het krijgen van een jongen. Ook een gevarieerd voedingspatroon resulteerde vaker in een zoon.

De resultaten zijn gepubliceerd in het vakblad Proceedings of the Royal Society.

Lees ook:Bij IVF meer kans op jongetje
Lees ook:Vet eten: risico doodgeboren kindje
Lees ook:Behandeling vruchtbaarheid ‘levert eigenlijk weinig op’
Lees ook:Hoe belangrijk is Moederdag?
Lees ook:‘Vijf procent van vrouwen niet spontaan zwanger’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>