Man met kleine testikels is betere papa

vader_met_kindDit onderzoek ligt natuurlijk heel gevoelig .. mannen met kleine testikels zouden betere vaders zijn. Tenminste, als we een recent onderzoek van een universiteit in het Amerikaanse Atlanta moeten geloven. De grootte van de testikels wordt geassocieerd met de spermaproductie en het niveau van testosteron.

De Amerikaanse onderzoekers aan de Emory University van Atlanta bestudeerden 70 vaders van jonge kinderen tussen 21 en 43 jaar. Hun testikels werden gemeten en met een MRI-scan werd de activiteit gemeten in het hersengebied dat instaat voor de motivatie van het ouderschap terwijl de vaders naar foto’s van hun eigen en vreemde kinderen keken.

De mannen vulden een vragenlijst in die peilde naar de betrokkenheid van de vaders bij de verzorging van de kinderen. Daaruit blijkt dat hoe kleiner de testikels van de vaders waren, hoe actiever hun hersenen waren bij het zien van hun eigen kroost, ook waren ze meer betrokken bij de verzorging van hun eigen kind. Voorgaand onderzoek heeft gesuggereerd dat een afname in testosteron het paargedrag van mannen kan veranderen, waardoor ze meer energie hebben om voor de kinderen te zorgen.

Eerder opperden wetenschappers de theorie dat de geslachtsdaad en de opvoeding met elkaar in strijd liggen voor de beperkte energie die dieren hebben voor de voortplanting. Professor James Rilling besloot daarom het verband qua grootte van de testikels en de opvoedingskwaliteiten bij mannen te onderzoeken.

“Het verband tussen de grootte van testikels en de hersenactiviteit omtrent opvoeding suggereren dat de energie tussen paren en opvoeden verdeeld moet worden.” Wat nu de definitie is van een grote en een kleine testikel werd niet duidelijk gemaakt in de studie.

Bron: HLN.be

Lees ook:Papa’s zijn dus echt watjes!
Lees ook:Herkenbaar: papa 1 minuut alleen met kind
Lees ook:Vaders besteden genoeg tijd aan kinderen
Lees ook:Slanke ouders, slanke baby
Lees ook:Mannen hebben ook zwangerschapskwalen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>