Eerste baby uit embryodonatie geboren

Zelf ben ik moeder van een ICSI-kindje. Dat vond ik al behoorlijk ver gaan. Maar wat ben ik ontzettend blij dat ik dankzij de voortschrijdende techniek moeder ben geworden. Ik kan me dus de blijdschap van dit ouderpaar wel een beetje voorstellen. Voor het eerst in Nederland is er namelijk een baby uit embryodonatie geboren.

Moeder en kind maken het goed. Dat heeft het Medisch Centrum Kinderwens in Leiderdorp dinsdag gemeld.

Over het geslacht van het kind en de dag waarop het geboren is, worden verder geen details naar buiten gebracht om de privacy van de ouders en het kind te beschermen.

”Het was een voldragen zwangerschap zonder complicaties, ook de bevalling is goed verlopen”, meldt gynaecologe Jacqueline Pieters.

Bij embryodonatie wordt een embryo van een stel teruggeplaatst in de baarmoeder van een andere vrouw. Op die manier krijgt een vrouw een kind dat ze wel zelf voldragen heeft, maar dat biologisch niet verwant is aan haar of haar partner.

Lees meer op Nu.nl/binnenland

Lees ook:Ontroerend (dag)boek: Mag het iets meer zijn?
Lees ook:Zoontje Doutzen Kroes geboren
Lees ook:Sietske H. bekent vier babymoorden
Lees ook:Gouden Kooi baby van Nadia en Dennis geboren
Lees ook:Amerikaanse snijdt baby uit buik hoogzwangere vrouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>