Rookverbod: minder vroeggeboorten in Vlaanderen

Een sterk argument voor het rookverbod … In Vlaanderen heeft het rookverbod op de werkplek en in de horeca geleid tot een daling van het aantal vroeggeboorten. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Hasselt. In totaal gaat het om een daling van het risico met bijna 10 procent. Als niet-roker en moeder van een prematuurtje zeg ik: weg met die stinkstokken!

“Als we corrigeren voor andere factoren komen we op een daling van het aantal vroeggeboorten van ongeveer 6,5 procent”, zegt hoofdonderzoeker Tim Nawrot van de Universiteit Hasselt.

De sterfte onder vroeggeboren baby’s is hoger dan die van baby’s die na een voldragen zwangerschap ter wereld komen. Bovendien doen zich bij vroeggeboren baby’s meer complicaties voor en krijgen ze op latere leeftijd meer met ziekten te maken.

Lees verder op de website van NOS Nieuws.

Lees ook:Motoriek prematuurtje minder slecht
Lees ook:Groot gezin sterft uit
Lees ook:Moedersterfte met derde afgenomen
Lees ook:Discriminatie zwangere op werkvloer
Lees ook:Wiegendood blijft laag in Nederland

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Rookverbod: minder vroeggeboorten in Vlaanderen

  1. Seppe Renard

    Een onafhankelijk onderzoek met reklame voor een rookstopprogramma onder hypnose ? Juist ja….

      /   Reply  / 
  2. Kombrink Kommunicatie Auteur

    Ik zie het nu ook ja .. dat gaat automatisch via google. Kan ik helaas niks aan veranderen! Maar als je toch wilt stoppen, wel zo handig dat er meteen een linkje bij staat ;-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>