Baby uit bevroren embryo gezonder?

IVF-kindjes die geboren zijn uit ingevroren embryo’s worden zwaarder dan reageerbuisbaby’s uit ‘verse’ embryo’s. Ook duurt de zwangerschap langer. De kindjes worden dus minder vaak te vroeg op de wereld gezet. Dat zou blijken uit onderzoek van de British Fertility Society. De studie suggereert dat ingevroren embryo’s kunnen leiden tot gezondere baby’s.

De redenen zijn niet duidelijk, zeggen de onderzoekers. Voor het onderzoek bestudeerden de wetenschappers de gegevens van 384 baby’s geboren na een IVF-behandeling met een ‘verse’ embryo en 108 baby’s geboren na het terugplaatsen van een bevroren embryo. Bij geen van de zwangerschappen ging het om een meerling.

De resultaten van de studie lieten zien dat de baby’s geboren uit ingevroren embryo’s gemiddeld 253 gram zwaarder waren dan de baby’s uit ‘verse’ embryo’s.

In deze groep was ook het aantal kinderen met een laag geboortegewicht, die minder wegen dan 2,5 kg, een stuk lager dan in andere groep. Ook duurde de zwangerschap van de ingevroren embryo’s langer, gemiddeld 0,65 weken.

Hoofdonderzoeker Suzanne Cawood noemt de resultaten van het onderzoek belangrijk, omdat vroeggeboorte en een laag geboortegewicht beide risicofactoren zijn voor een slechtere gezondheid op latere leeftijd.

“Dit betekent dat baby’s uit ingevroren embryo’s mogelijk gezonder zijn dan baby’s uit ‘verse’ embryo’s”, aldus Cawood.

Bron: GezondheidsNet.

Lees ook:Ingevroren embryo’s beter voor ivf?
Lees ook:Gezond kind uit 20 jaar oud embryo
Lees ook:IVF-kindjes even gezond als ‘normale’ kinderen
Lees ook:IVF-kinderen zijn langer!
Lees ook:België loopt voorop met eerste eicelbank

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Baby uit bevroren embryo gezonder?

  1. zwanger worden

    Kan hier maar 1 ding op zeggen ze vinden wat uit !

      /   Reply  / 
  2. zwanger worden tips

    Laat ons nog wat resultaten zien als er enkele duizenden kinderen gezonder zouden blijken uit bevroren embryo’s. Ik kan dit moelijk geloven

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>