Slanke ouders, slanke baby

Kinderen van slanke ouders zijn zelf vaak ook dun, dat is te danken aan hun ‘magere genen’. Baby’s met vaders en moeders die aan de onderkant van een gezond gewicht zitten, zijn zelfs drie keer zo vaak dun als kinderen met te zware ouders.

Dat blijkt uit onderzoek waarbij gedurende vijf jaar de lengte en het gewicht van ouders en hun kinderen van 7000 gezinnen werden gemeten. Vervolgens werd hun BMI geanalyseerd. Dat meldt Gezondheidsnet.nl.

Als beide ouders in de onderste helft van een gezond BMI zaten, was er ruim 16% kans dat hun kinderen dun waren. Bij ouders met overgewicht was de kans dat zij magere kinderen hadden maar 5%.

‘Het gewicht van kinderen heeft een verband met dat van hun ouders. Eerder onderzoek richtte zich meestal op overgewicht, maar niet op de andere kant van het spectrum,’ zegt dr. Katriina Whitaker van University College London. Het hebben van een laag lichaamsgewicht kan ook erfelijk zijn.

Bron: AD

Lees ook:Zwangere vrouw verziekt met junkfood leven van kind
Lees ook:Rokende moeder, dik kind
Lees ook:Hoge bloedsuikers later gevaar voor kind
Lees ook:Flessenkind wordt sneller dik
Lees ook:Prijs voor onderzoek overgewicht baby’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>