Mannen hebben ook babykoorts

Net als vrouwen kunnen mannen ook een onweerstaanbare drang voelen om kinderen te krijgen. Ze hebben ook last van babykoorts, zo ontdekten professor Gary Brase en zijn partner Sandra. Ze bestudeerden het fenomeen tien jaar lang en trokken de conclusie dat nesteldrang vaak wordt voorgesteld als een typisch vrouwelijk fenomeen, maar dat mannen er ook last van kunnen hebben.

Een kinderwens werd nog nooit vanuit een psychologisch perspectief bekeken. De twee onderzoekers gingen uit van drie verschillende theoretische standpunten omtrent babykoorts: koppels willen een baby vanwege het opgedrongen rollenpatroon, een aangeboren verlangen om te verzorgen of dat babykoorts een emotioneel signaal is, een melding dat het een goede tijd is om een kind te krijgen.

Brase: “We vroegen de deelnemers om verschillende verlangens te rangschikken: hun kinderwens, maar ook hun verlangen naar geld, roem of om seks te hebben.”

Daaruit blijkt dat babykoorts bij zowel mannen als vrouwen voorkomt. Hoewel dames vaker verlangden om een kind te hebben in plaats van seks, was dit bij mannen wel vaker omgekeerd.

De deelnemers moesten ook beschrijven wat de oorzaak was voor hun verlangen naar een kind, zo ontdekten de vorsers drie factoren. De eerste was een positieve blootstelling aan baby’s als het vasthouden en knuffelen, het verzorgen en het kijken naar babykleertjes en speelgoed. De tweede hield negatieve blootstelling in, als het huilen, woede-uitbarstingen en luiers verschonen, dit maakte dat mensen geen kind wilden. De derde factor was de opofferingen die je moet doen voor je kroost op vlak van opleiding, carrière, geld en sociaal leven.

Professor Brase: “Er zijn mensen die zich enkel op de positieve aspecten concentreren en enkel de goede dingen zien rond baby’s. Zij hebben een hevige kinderwens willen. Er zijn ook mensen die focussen op de negatieve aspecten en absoluut geen nageslacht willen. Als laatste heb je degenen die zowel de negatieve en de positieve aspecten zien en in een tweestrijd zitten.”

Bron: MindfulMum

Lees ook:Oproep: onvervulde kinderwens
Lees ook:NCRV op zoek naar ongewild kinderloze man of vrouw
Lees ook:Vaderschap maakt Nederlandse man gelukkig
Lees ook:Mannen hebben ook zwangerschapskwalen
Lees ook:Supersperma door dagelijkse sex

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>