Minder seks aanstaande papa

Een meerderheid van de aanstaande vaders (58%) heeft minder vaak seks met hun partner dan voor de zwangerschap. Dat blijkt uit onderzoek van Jonge Gezinnen over mannen en zwangerschap. Slechts 6% geeft aan juist de sterren van de hemel te vrijen. Het verhaal dat zwangere vrouwen meer zin in seks zouden hebben, krijgt door de aanstaande vaders geen bijval.

Mannen beleven een zwangerschap anders dan vrouwen. Ze zijn er niet 24 uur per dag mee bezig, omdat ze er minder van merken. Toch bereidt de Nederlandse man zich goed voor, 67% van de mannen leest vaderschapsboeken of zoekt informatie op internet. 21% klopt aan bij vrienden die al vader zijn. 12% bereidt zich niet voor en ziet wel wat er gebeurt.

Aanstaande papa’s blijken zich vooral bezig te houden met de praktische zaken. Het onder handen nemen van de babykamer staat met stip op 1, gevolgd door het kopen van een gezinsauto en het aanschaffen van een nieuw fototoestel of videocamera.

Kosten

Waar vrouwen zich bezighouden met de groei van de buik richten de mannen zich op de toekomst. Want wat kost zo’n baby nu eigenlijk? 65% van de ondervraagden weet niet precies wat een kind gaat kosten, terwijl 8% tot op de cent nauwkeurig beseft wat een baby betekent voor het huishoudelijk budget.

Minder werken zit er voor de meesten vaders niet in. 46% van de mannen gaat niet minder werken als de baby er is, 28% last een ‘papadag’ in en 26% heeft nog geen plannen om minder te werken, maar staat er wel voor open.

Bron: Jonge Gezinnen

Lees ook:Aanstaande vaders gezocht!
Lees ook:Speciale routekaart voor aanstaande vaders
Lees ook:Vrouw werkt minder na eerste kind
Lees ook:“Ode aan de vader” op Moederdag in Rotterdam
Lees ook:Vaderschap maakt Nederlandse man gelukkig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>