Snel zwanger door poetsen?

Het verhaal komt van de website van Het Laatste Nieuws. Dus ik zou het maar met een korreltje zout nemen. Volgens de Vlaamse krant hebben wetenschappers ontdekt dat vrouwen met een kinderwens er goed aan doen om hun tanden te poetsen en te flossen. Het zou helpen om twee maanden sneller in verwachting te raken.

De onderzoekers hielden de zwangerschap van 3500 vrouwen in de gaten. Daaruit blijkt dat degenen met ontstoken tandvlees gemiddeld zeven maanden nodig hadden om zwanger te raken, terwijl dit bij vrouwen met een gezonde mond slechts vijf maanden duurde.

De resultaten bevestigden ook dat de resultaten van eerder uitgevoerde studies dat leeftijd, gewicht en rookgedrag een impact hebben om de mogelijkheid van een vrouw om zwanger te raken.

Professor Roger Hart: “Dit is het eerste bewijs dat ontstoken tandvlees een van de factoren is waar je iets aan kan doen om zwanger te raken. Het zou evenveel effect hebben op je vruchtbaarheid als overgewicht. Iedere vrouw met babyplannen wordt aangemoedigd om een bezoekje aan haar arts te brengen om te verzekeren dat ze zo gezond mogelijk zijn. Nu blijkt dat ze best ook eens langs hun tandarts kunnen passeren om hun tandvlees te laten behandelen. Dit is makkelijk te behandelen, met enkele bezoekjes aan de tandarts ben je er van af.”

Tandvleesontsteking verhoogt ook het risico op een miskraam of vroegtijdige geboorte, het werd ook al in verband gebracht met hartziekten, diabetes type 2, ademhalings- en nierziekten.

Bron: HLN

Lees ook:Behandeling vruchtbaarheid ‘levert eigenlijk weinig op’
Lees ook:De feiten: 7 procent raakt zwanger na verkrachting
Lees ook:Met bloedgroep O moeilijker zwanger?
Lees ook:SBS-presentatrice Nance is zwanger!
Lees ook:Kolven moet nog steeds in kopieerhok

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>