OV niet populair bij mama’s

Verbaast me niks! Eén keer heb ik bij het uitstappen bijna tussen de deuren van een bus gezeten met de kinderwagen. De chauffeur zat niet op te letten en wilde doodleuk weg rijden. Een fikse bons op de ruit voorkwam ongelukken. Maar een excuus was teveel gevraagd. Nee, ik snap best dat openbaar vervoer verreweg het minst populaire vervoermiddel is bij moeders met jonge kinderen. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 500 moeders door TrotseMoeders.nl en Kleine Dreumes.

Bijna de helft (45,9%) van de ondervraagde moeders gaf aan nooit gebruik te maken van het openbaar vervoer. Een bijna even grote groep (40,3%) doet dit alleen af en toe. Slechts een kleine minderheid stapt vaak (2,9%) of regelmatig (10,9%) met de kleine in de bus, trein of metro. De fiets en de auto genieten bij nagenoeg alle moeders (96,3%) de voorkeur.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de kinderwagen het populairste vervoershulpmiddel is onder de moeders. Op nummer twee qua populariteit staat de draagdoek. Draagdoeken en slings worden minder frequent gebruikt omdat dit dikwijls als warm en zwaar wordt ervaren, of aanleiding geeft tot lichamelijke klachten.

Vrijwel alle moeders hebben de beschikking over meerdere vervoershulpmiddelen (zoals kinderwagen, buggy, draagdoek of draagsysteem).

Desondanks blijft 81% van de moeders hun kinderen ook gewoon op de heup meedragen, zonder hulpmiddelen. Het is maar de vraag of dit verstandig is; meer dan de helft (55%) van deze moeders krijgt hierdoor (vaak langdurig) klachten zoals pijn in de heupen, schouders of rug.

Het onderzoek werd gehouden onder ruim 500 moeders met één of meer kinderen van 0 tot 4 jaar.

Bron: TrotseMoeders.nl.

Lees ook:Borstvoeding in openbaar ‘niet normaal’
Lees ook:Onderzoek relatieplanet: single vader wil single moeder
Lees ook:Jaarlijks 1200 ongelukken met speelgoed
Lees ook:Slanke ouders, slanke baby
Lees ook:Kinderen zijn duurder dan je denkt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>