Kind kwijt ultieme vakantiestress

Hoe herkenbaar! De angst om je kind kwijt te raken in een menigte of op het strand levert de meeste vakantiestress op. Dat blijkt uit een onderzoek van Family Fun Travel uitgevoerd onder 250 gezinnen met kinderen van 0 tot 12 jaar. Maar liefst een kwart van de ondervraagden noemt dat als de ultieme stressfactor op reis.

Ook de stress om alles op tijd klaar en ingepakt te krijgen voor vertrek scoort hoog: het staat op de 2e plek. 1 op de 5 Nederlanders vindt dit de grootste stressfactor.

Ouders worden er bovendien niet blij van file onderweg, het ziek worden van een kind op vakantie en als de kinderen gaan jengelen in een openbare gelegenheid.

Genieten van de kinderen en zorgen dat de kinderen het naar hun zin hebben op vakantie vinden ouders met kinderen 0-12 jaar het belangrijkst. Tot rust komen staat op nummer 3 met 92%, gevolgd door de omgeving verkennen (84%) en activiteiten ondernemen (78%).

De balans vinden op vakantie tussen hetgeen ouders zelf willen en wat kinderen willen is duidelijk ook een topic. Zo geeft drie kwart van de Nederlanders aan dat ze op vakantie op zoek zijn naar deze balans. 17% van de gezinnen met kinderen doet voornamelijk wat de kinderen leuk vinden en iets meer dan 1 op de 20 gezinnen geeft aan (6%) dat ze voornamelijk doen wat de ouders belangrijk vinden.

Op vakantie is het niet alleen maar genieten, slechts 3% geeft aan zich niet te ergeren op vakantie. De grootste ergernis op vakantie is toch wel de geluidsoverlast van andere mensen, gevolgd door slechte dan wel te kleine bedden. Ook zijn vieze toiletten onderweg of in het vliegtuig een bron van ergernis.

Bron: Family Fun Travel

Lees ook:Gezin weet niet wat vakantie kost
Lees ook:Hoe belangrijk is Moederdag?
Lees ook:Tips: zwanger op vakantie
Lees ook:Groot gezin sterft uit
Lees ook:Kwart single vrouwen wil eicellen invriezen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kind kwijt ultieme vakantiestress

  1. Rudolf

    In 2011 hoef je niet meer bang te zijn dat je je kind kwijt raakt: je kunt hem/haar altijd en overal volgen via 12findyou.com Je geeft je kind een apparaatje mee, en je ziet precies waar hij/zij is, op een PC of op je telefoon. Het is de stress niet waard. Werkt door heel Europa, en kost nog geen eur 10 per maand!
    Overigens is dit ontwikkelt vanuit diezelfde angst!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>