Ovulerende vrouw herkent hetero

Een vrouw die ovuleert is beter in het beoordelen van de geaardheid van een man. Uit nieuw onderzoek van de universiteit van Toronto blijkt dat het moment van de eisprong aan veel vrouwelijke gedrag kan worden gekoppeld.

Opvallend genoeg is hetzelfde effect niet aangetoond voor het beoordelen van de geaardheid van een vrouw.

“De resultaten suggereren dat de vruchtbaarheid bij heteroseksuele vrouwen invloed heeft op hun aandacht voor potentiële voortplantingskandidaten en niet zozeer de gevoeligheid voor seksuele geaardheid vergroot.”, vertelt hoofdonderzoek Nicholas Rule.

Het onderzoek bestond uit verschillende experimenten. In het eerste experiment bepaalden vrouwen de geaardheid van mannen op basis van foto’s van hun gezicht. De helft van de mannen was hetero- en de andere helft homoseksueel. De mannen verschilden niet in aantrekkelijkheid of gezichtsexpressie.

Het tweede experiment was vergelijkbaar, alleen werden ditmaal foto’s van vrouwen gebruikt.

Het aantal juiste inschattingen hing bij de mannenfoto’s sterk samen met op welk punt van haar menstruatiecyclus de vrouw zich bevond. Bij de vrouwenfoto’s werd dit effect dus niet gevonden. Belangrijk is wel dat geen van de onderzochte vrouwen anticonceptie gebruikten.

In een derde experiment keek Rule ook nog naar de invloed van romantiek en voortplantingsdrang. Ook die factoren bleken van invloed op het onderscheidend vermogen van de vrouwen.

Bron: GezondheidsNet.

Lees ook:Man met kinderen leeft langer
Lees ook:Sure: mannen horen babygehuil niet!
Lees ook:Dikke mannen produceren minder zaad
Lees ook:Helft zwangere vrouwen meer zin in seks
Lees ook:Soja tast vruchtbaarheid mannen aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>