Biefstukje voorkomt huilbaby?

Een biefstukje (mits goed doorbakken) kan geen kwaad voor een zwangere vrouw. Sterker nog, het schijnt juist goed te zijn om tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap wat vaker rood vlees te eten. Daar zit namelijk lekker veel vitamine B12 in. Vrouwen die dit doen zouden minder risico lopen op een huilbaby.

Wetenschappers namen bij 3.000 zwangere vrouwen bloed af op het moment dat ze drie maanden zwanger waren. Dit om de hoeveelheid B12 in hun bloed te meten. Na de geboorte hielden de moeders bij hoe vaak en hoe lang de baby’s huilden.

De vrouwen die weinig B12 in hun bloed hadden, liepen acht keer meer kans op een baby die lange periodes huilde dan degenen met het hoogste niveau. Vijf procent van hen kreeg een huilbaby, in vergelijking met 1 procent van de dames die het meeste B12 hadden.

De onderzoekers: “Deze studie levert het eerste bewijs dat voeding tijdens de zwangerschap een oorzaak van huilen bij baby’s kan zijn. Dit kan komen doordat een tekort aan B12 kan beïnvloeden hoeveel steunend weefsel, bekend als myeline, dat rond de zenuwcellen zit en deze beschermt, in de hersenen geproduceerd wordt. Minder van deze stof kan voor irritaties zorgen. B12 kan ook de slaapcyclus treffen omdat een laag niveau de vrijmaking van het slaaphormoon melatonine voorkomt.”

Vitamine B12 komt van nature voor in rood vlees, vis en zuivelproducten. Artsen weten al lang dat dit helpt bij de ontwikkeling van het brein en het zenuwsysteem van ongeboren kinderen. Het helpt ook dementie, hartziekten en zelfs vruchtbaarheidsproblemen op latere leeftijd te voorkomen.

Bron: HLN

Lees ook:Gestresste moeder krijgt vaker huilbaby
Lees ook:Chocolade helpt tegen zwangerschapsvergiftiging
Lees ook:Langer verlof heeft geen invloed op borstvoeding
Lees ook:Huilbaby’s blijven dagenlang ongelukkig
Lees ook:Mannen hebben ook zwangerschapskwalen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>