Test: Heeft mijn kind autisme?

Soms kun je het idee hebben dat je kind anders is dan andere kinderen. Er hoeft niets aan de hand te zijn en waarschijnlijk maak je je dus onnodig zorgen. Maar hoe kom je daar achter? Op internet is een eenvoudige test te vinden waarmee je in een paar minuten gerustgesteld kunt worden. Of juist het advies krijgen om verder onderzoek te laten doen. Als dat nodig is, kun je er niet vroeg genoeg bij zijn!

Autisme herken je aan specifiek gedrag. In de test kun je het gedrag van je kind vergelijken met gedragskenmerken van kinderen met autisme. De uitslag is geen diagnose!

De test richt zich op kinderen tot en met 6 jaar. Er worden vragen gesteld over het gedrag van je kind. Na de test volgt een advies. Daarin staat of het wel of niet verstandig is verder onderzoek te doen.

Het is belangrijk om vroegtijdig hulp te zoeken als er sprake is van een vorm van autisme. Hoe jonger het kind, hoe beter de resultaten, zo blijkt steeds meer uit de praktijk.

De test is ontwikkeld door het Leo Kannerhuis, centrum voor autisme.

Klik hier om de test te maken.

Lees ook:Gebrabbel autistische baby anders
Lees ook:Bloedtest vervangt vruchtwaterpunctie
Lees ook:Dieet helpt kinderen met ADHD
Lees ook:Test kan voorspellen of baby te vroeg komt
Lees ook:Het kinderbrein: van chaos naar orde

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>