Jaarlijks 1200 ongelukken met speelgoed

driewielerer jaar belanden 1200 kinderen tussen de 0 en 13 jaar op de afdeling Eerste Hulp van een ziekenhuis na een ongeluk met speelgoed. Dat blijkt uit onderzoek van Consument en Veiligheid. Kinderen tussen de 1 en 5 jaar oud lopen het meeste risico. Boosdoeners zijn vaak speelgoedautootjes, knikkers, driewielers en potloden zijn vaak de boosdoener.

De helft van de kinderen raakt gewond door een val, zoals van een driewieler of doordat ze erover struikelen of op speelgoed vallen.

Een derde heeft zich gestoten of gesneden aan speelgoed, raakt erin bekneld of is geraakt door rondvliegend speelgoed. 15 procent heeft een voorwerp ingeslikt of in zijn neus of oor gestopt.

De helft van alle slachtoffertjes raakt gewond aan hoofd of hals of nek. Ook handen en vingers lopen vaak schade op (12 procent).

Bij 6 procent van de kinderen is het letsel zo ernstig, dat ze moeten worden opgenomen in het ziekenhuis.

Bron: Consument en Veiligheid

Lees ook:Kinderen zien dingen anders
Lees ook:De feiten: 7 procent raakt zwanger na verkrachting
Lees ook:‘Loopstoeltjes af te raden voor baby’s’
Lees ook:Oudere moeder, gezonder kind
Lees ook:Meisjes meer baat bij borstvoeding dan jongens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>