Moeders hebben het maar zwaar

Klopt als een bus hoor, als je het mij vraagt! Vaders maken zich er bij het opvoeden van de kinderen vaak vanaf met de leuke klusjes, zoals het in elkaar zetten van speelgoed en het geven van zwemles. Moeders draaien op voor de minder leuke taken zoals wassen, strijken en boodschappen doen. It’s true: a mom’s life is tougher!

Voor het onderzoek schreven 3000 vaders en moeders hun takenlijst op, schrijft de Britse krant Express vrijdag.

Uit de lijstjes kwam naar voren dat vaders hun kinderen leerden fietsen, met ze buiten speelden of hielpen de kinderen aan te kleden.

Moeders waren vooral druk met koken, lunchpakketjes klaarmaken en schoolpapieren doornemen. Ook als de kinderen gestraft moesten worden waren het vaak de mama’s die deze ondankbare taak mochten uitvoeren.

Volgens onderzoeker Nigel Crawford van TheBabyWebsite.com onderkennen mannen overigens wel dat ze het leukere deel van het opvoeden op zich nemen. Zowel mannen als vrouwen zijn het erover eens  dat de moeder de zwaarste taken op haar bordje krijgt.

Lees ook:Vaders besteden genoeg tijd aan kinderen
Lees ook:Herkenbaar: papa 1 minuut alleen met kind
Lees ook:Man met kleine testikels is betere papa
Lees ook:Jonge moeders wegen meer
Lees ook:Mannen hebben ook zwangerschapskwalen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>