Gebrabbel autistische baby anders

Daar kan ik me iets bij voorstellen, bij de conclusie van dit Amerikaanse onderzoek. Jonge kinderen met autisme kunnen herkend worden aan hun gebrabbel en de geluiden die ze maken. Die zouden afwijken van de geluiden die andere baby’s en peuters maken. De wetenschappers gingen niet over één nacht ijs. Ze bestudeerden bijna 1500 dagen lang geluidsopnamen van kinderstemmen.

Voor het onderzoek werden de stemmen van 232 kinderen in de leeftijd tussen 10 maanden en 4 jaar gebruikt. De diagnose klopte in 86 procent van de gevallen!

Er werd gelet op twaalf kenmerken in de stem, die erop wijzen dat deze zich ontwikkelt. Bij autistische kinderen tot 4 jaar, bleken de kenmerken niet te kloppen met de leeftijd.

Het onderzoek stond onder leiding van professor Steven Warren. Hij is expert in Autisme Spectrum Stoornissen. Volgens Warren kan de studie helpen om de diagnose autisme sneller te stellen zodat er sneller kan worden ingegrepen.

Bron: Telegraaf

Lees ook:Test: Heeft mijn kind autisme?
Lees ook:Baby leert voor geboorte al woorden te herkennen
Lees ook:Het kinderbrein: van chaos naar orde
Lees ook:KNOV: thuis bevallen blijft veilig
Lees ook:Baby’s houden van een vette beat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>