Veel koffie zorgt voor kleinere baby

Terwijl ik normaal gesproken niet vies ben van een lekker bakkie troost, kon ik het tijdens mijn zwangerschap niet luchten of zien. Ik vond het stinken! Een soort natuurlijke bescherming? Teveel koffie is namelijk af te raden als je zwanger bent. Het verhoogt de kans op een miskraam. En nu lees ik ook dat zwangere vrouwen die meer dan zes koppen koffie per dag drinken risico lopen op een kleinere baby. Dat blijkt uit een onderzoek van het Erasmus MC waar meer dan 7300 Nederlandse vrouwen aan hebben meegewerkt. Tamelijk representatief dus!

Het onderzoek is gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition. Volgens onderzoeker Rachel Bakker van het Erasmus MC lijkt cafeïne de groei van de foetus te beïnvloeden gedurende de gehele zwangerschap.

De 7300 vrouwen zijn gevolgd vanaf het begin van hun zwangerschap. Ongeveer twee tot drie procent van de vrouwen gaf aan een hoeveelheid cafeïne te consumeren die gelijk staat aan zes koppen koffie per dag. De baby’s van deze moeders bleken gemiddeld kleiner te zijn dan de kinderen van de vrouwen die minder cafeïne tot zich namen.

Bron:Telegraaf

Lees ook:Man met kinderen leeft langer
Lees ook:Mediterraan eten goed voor ongeboren kind
Lees ook:Sex om bevalling op te wekken
Lees ook:Veel pesticiden in urine Rotterdamse vrouwen
Lees ook:Wachten na miskraam niet nodig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>