Zwangerschapsdementie bestaat niet!

Geheugenverlies bij zwangere vrouwen is een fabel, lees ik op de website van Jonge Gezinnen. Die hebben het dan weer gekopieerd van Nu.nl. Zo kwekken we elkaar allemaal heerlijk na. Maar het is geen nieuws meer, dames en heren! Op 13 oktober 2008 schreef ik al een blogje met exact dezelfde strekking onder de titel: Er bestaat niet zoiets als zwangerschapsdementie.

Dat blogbericht was gebaseerd op hetzelfde onderzoek van de Australian National University waarover nu opnieuw wordt bericht. Het zal hooguit zo zijn dat het onderzoek nu is afgerond maar de uitkomsten zijn nauwelijks als nieuws te betitelen.

In het onderzoek werd destijds al geconcludeerd dat zwangere vrouwen even goed kunnen nadenken en onthouden als vrouwen die niet in verwachting zijn.

Vrouwen die in verwachting zijn (moi incluis) hebben vaak het idee dat hun hersenen minder goed functioneren. Of dat ze niet meer normaal kunnen denken. Maar dit is niet aan te tonen in cognitieve testen.

Bron: Jonge Gezinnen

Lees ook:Er bestaat niet zoiets als zwangerschapsdementie
Lees ook:Baby’s drinken beter aan borst na tongoperatie
Lees ook:Kan borstvoeding kanker voorspellen?
Lees ook:Opstaan voor zwangere? Dus niet!
Lees ook:Minder seks aanstaande papa

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Zwangerschapsdementie bestaat niet!

 1. ruth

  Dat het niet wetenschappelijk is aangetoond betekent niet dat het niet bestaat!!!
  Ik vond het ook maar zware onzin, gewoon moeheid vond ik. Totdat ik zelf bevallen was. Mijn hemel wat was ik vergeetachtig. Vooral de korte termijn. Zeg mij maar dat ik fantaseer maar ik heb het toch echt zo ervaren.

    /   Reply  / 
 2. mommy 2BE

  het bestaat wel degelijk! want ik heb er ook last van ben afwezig, vergeet veel, ben er vaak niet bij als ieman mij wat verteld.
  dus dit is een fabel!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>