Sure: mannen horen babygehuil niet!

Daar zijn we mooi klaar mee! Als we onze partners willen aanspreken op het feit dat ze ‘s nachts (bijna) nooit opstaan omdat de baby huilt, kunnen ze ons nu om de oren slaan met een wetenschappelijke verklaring. Brits onderzoek heeft aangetoond dat mannen het babygehuil ècht niet horen!(foto: RIVM)

Babygehuil staat bovenaan de lijst van geluiden die vrouwen wakker maken. Bij mannen komt het geluid niet eens in de top tien voor. .

Het Britse MindLab heeft onderzoek gedaan naar de hersenactiviteit van slapende mannen en vrouwen. Ze speelden allerlei geluiden af, terwijl de deelnemers lagen te slapen in het slaaplaboratorium.

Mannen worden wel wakker van bijvoorbeeld een autoalarm, wind en het zoemen van een vlieg. Gesnurk van hun partner is voor vrouwen èn mannen een storende factor tijdens het slapen.

Het moederinstinct is blijkbaar inherent aan het vrouw-zijn. Ook vrouwen die nog geen moeder waren werden meteen wakker als ze een baby hoorden huilen!

Uit de studie bleek verder dat vrouwen sowieso veel meer gestoord worden in hun slaap dan mannen. En mannen vallen sneller weer in slaap als ze even wakker zijn geworden.

Vertel mij wat …!

Bron: Gezondheidsnet

Lees ook:Slaaptekort probleem voor zwangere vrouw
Lees ook:Gebrabbel autistische baby anders
Lees ook:Baby leert voor geboorte al woorden te herkennen
Lees ook:Slaaptekort door baby kan relatie nekken
Lees ook:Groeispurt tijdens slaap

1 Reacties // Reageer

One thought on “Sure: mannen horen babygehuil niet!

  1. Michelle

    Hier wordt mijn vriend wakker en geeft de kleine de fles. Perfect toch. En in mijn omgeving gaan mannen er minstens net zo vaak uit als de vrouwen. Vroeger was het zo dat mannen het aan de vrouw overlieten. Dat is toch tegenwoordig niet meer?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>