Borstvoeding ontwikkelt gezonde smaak bij baby

Als je geen fan bent van borstvoeding of het helaas niet kunt geven aan je kindje, dan zul je misschien je schouders ophalen bij het zoveelste onderzoek dat borstvoeding een positief stempel geeft. Borstgevoede baby's zouden behalve intelligenter en socialer ook beter beschermd tegen ziektes zijn. En nu beweren Deens onderzoekers ook nog eens dat borstvoeding ervoor zorgt dat kinderen 'goede smaak' ontwikkelen. In letterlijke zin dan. Ze zouden meer zin in groente en fruit hebben dan baby's die met de fles zijn groot gebracht. Yummie mummie!

Uit eerdere studies is al gebleken dat de smaak van borstvoeding wordt bepaald door wat de moeder eet. De wetenschappers van de universiteit van Kopenhagen concluderen daarom dat deze kinderen als baby al met verschillende smaken kennis maken. Dat maakt ze 'avontuurlijke' eters, schrijft news.medical.net.

Het onderzoek is gepubliceerd in The New Scientist. Volgens onderzoekster Helen Hausner accepteren borstgevoede baby's daardoor sneller nieuwe smaken als ze overgaan op vast voedsel.

Voor het onderzoek slikten 18 moeders capsules met specifieke smaakjes. Daarna werd gekeken hoe lang die smaak in de borstvoeding aanwezig bleef. De smaak van banaan was al na minder dan een uur weer verdwenen uit de moedermelk. Menthol daarentegen was acht uur later nog terug te vinden. Drop en het kruid kummel zaten na twee uur op hun piek en waren acht uur later weer uit de melk verdwenen.

 

Lees ook:Flessenkind wordt sneller dik
Lees ook:Borstvoeding maakt baby’s slimmer
Lees ook:Nieuw boek borstvoeding binnenkort in de winkel
Lees ook:Borstvoeding verkleint risico artritis voor moeder
Lees ook:Borstvoeding: je kunt er niet meer omheen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Borstvoeding ontwikkelt gezonde smaak bij baby

  1. Sabine

    Dat is handig om te weten! Zo kun je misschien zelfs je baby al laten wennen aan gezonde groenten en fruit. Zoals het kindje van Jos, op http://www.oudersschrijven.nl, spruitjes boven een patatje verkiest!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>