Bruin brood: minder risico zwangerschapsvergiftiging

Een paar weken geleden schreven we hier al dat je met junkfood het leven van je ongeboren kind voorgoed kunt vergallen. Dat was een tamelijk wijde open deur. Dat bruin brood daarentegen goed is voor jou en je baby, daarvan kijken we uiteraard ook niet op. Maar dat het ook het risico op zwangerschapsvergiftiging vermindert, da's dan weer wel een nieuwswaardig feit. Onderzoekers hebben ontdekt dat meer vezels tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap het risico op zwangerschapsvergiftiging met de helft beperkt. 

De wetenschappers bekeken het eetpatroon van 1.538 vrouwen voor de verwekking en tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap. Ze ontdekten dat wie veel granen, fruit en groenten at, meer dan 21,2 gram vezels per dag, 60 procent minder risico liep om zwangerschapsvergifiting te krijgen dan wie minder dan 11,9 gram at.

Zwangerschapsvergiftiging kenmerkt zich door een hoge bloeddruk. Eén op de tien toekomstige moeders krijgen er last van. Het komt meestal laat in de zwangerschap voor. De ziekte kan zowel het leven van de moeder als dat van de baby in gevaar brengen. In sommige gevallen moet de baby vroegtijdig geboren worden.

De onderzoekers raden aan dagelijks 5 gram extra vezels tijdens de zwangerschap te eten, dat staat gelijk aan twee sneden meergranen brood.

 

Klik hier voor meer info over eten tijdens de zwangerschap.

 

Bron: Het Laatste Nieuws.

 

Zie ook: Zwangere vrouw verziekt met junkfood leven van kind

Lees ook:Chocolade helpt tegen zwangerschapsvergiftiging
Lees ook:Slaaptekort probleem voor zwangere vrouw
Lees ook:Biefstukje voorkomt huilbaby?
Lees ook:Risico prematuurtje bij wonen langs drukke weg
Lees ook:Baby van 275 gram blijkt levensvatbaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>