‘Baby mag al na vier maanden gewone melk drinken’

Van dit bericht kijk ik toch wel even op. Als jonge moeder word je – met het consulatiebureau voorop – van alle kanten gewaarschuwd om je baby het eerste jaar geen gewone koemelk te geven. Veel kindjes kunnen daar namelijk allergisch voor zijn. Onzin!, roepen onderzoekers van de Universiteit Maastricht nu hardop. Het is zelfs beter om baby's al na enkele maanden gewone melk en zelfs vast voedsel te geven. Dat zou de kans op huidallergie in de eerste twee jaar verminderen. Asjemenou!

De wetenschappers publiceren hun conclusie in het julinummer van het wetenschappelijke tijdschrift Pediatrics. Ze volgden het eetpatroon van 2800 zuigelingen en controleerden ze op huidallergie en eczeem. De resultaten zijn opvallend omdat ze indruisen tegen de adviezen die doorgaans worden gegeven.

De leider van het onderzoek, Carel Thijs, zegt dat gewone koemelk al na vier maanden gegeven kan worden. Juist als ouders pas na zeven of negen maanden overstappen op gewone melk is de kans op allergische huidreacties en eczeem groter.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Koken met moedermelk. Getver?
Lees ook:Baby met fout gen kan eczeem krijgen door katten
Lees ook:VUmc neemt moedermelkbank over van Erasmus
Lees ook:Borstvoeding maakt baby’s slimmer
Lees ook:Kan borstvoeding kanker voorspellen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>