Nieuwe vorm IVF: eitjes in lichaam bevrucht

Het bedrijf BioXcell heeft een IVF-techniek ontwikkeld waarbij eitjes in het vrouwelijk lichaam kunnen worden bevrucht. 

De capsule die hiervoor nodig is komt waarschijnlijk nog dit jaar in Europa op de markt. 

Bij een gewone IVF-bevruchting worden de eitjes buiten het lichaam bevrucht, in een reageerbuis. De embryo's ontwikkelen zich 3 tot 5 dagen ook buiten het lichaam en worden daarna teruggeplaatst in de baarmoeder. Bij de nieuwe techniek vindt dit proces plaats in een afgesloten capsule die in de vagina wordt geplant.

De vrouw krijgt eerst een hormoonbehandeling om de aanmaak van eicellen te stimuleren. De eitjes worden onder verdoving uit de eierstokken gehaald tijdens een punctie. Daarna worden de eitjes samen met het sperma in de capsule gestopt. Na 3 dagen komt de vrouw voor de tweede keer naar het ziekenhuis om de capsule te laten verwijderen. Dan wordt bekeken of er een bevruchting heeft plaats gevonden en of de embryo's van goede kwaliteit zijn. Eén of twee embryo's worden dan in de baarmoeder teruggezet.

Het toestelletje zou het verblijf in het ziekenhuis aanzienlijk korter moeten maken, zegt het Amerikaanse bedrijf. Bij de hele procedure is minder materiaal nodig, zoals incubator en diepvriezer. Het bevruchtingsproces speelt zich in het lichaam van de vrouw af. Er hoeft niets extern bewaard te worden. Britse vruchtbaarheidsexperts staan sceptisch tegenover de nieuwe methode. Een groot nadeel is dat dokters de embryo's onmiddelijk na de bevruchting niet kunnen observeren.

Bron: Het Laatste Nieuws

Lees ook:Meer kans op zwangerschap met nieuwe IVF-test
Lees ook:Nieuwe test vertelt ook hoe lang je zwanger bent
Lees ook:Gezond kind uit 20 jaar oud embryo
Lees ook:Pleister vertelt of je vruchtbaar bent
Lees ook:Abortus plegen na IVF. Wie doet dat?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>