Baby’s met zuurstofgebrek krijgen koelpak

Om hersenschade te voorkomen gaat het Universitair Medisch Centrum in Utrecht pasgeboren baby’s met zuurstofgebrek voortaan koelen. Het UMC is het eerste ziekenhuis in Nederland dat de techniek gebruikt.

De behandeling moet de kans op overlijden of een ernstige handicap verminderen. Pasgeboren baby’s worden drie dagen tot 33,5 graden gekoeld. Ze krijgen daarvoor een speciaal koelpak aan. Daarna worden ze weer geleidelijk opgewarmd. Met de koeling moet binnen zes uur na de geboorte worden begonnen. Normaal heeft een baby een lichaamstemperatuur van 37 graden.

Het is niet helemaal duidelijk wat het precieze effect is van de nieuwe techniek van het UMC. De gevolgen van de behandeling zijn pas na twee jaar meetbaar. Dan kan de motorische en verstandelijke ontwikkeling worden getest. Met een baby die enkele weken geleden de behandeling onderging gaat het goed.

In de Verenigde Staten, Engeland en Nieuw-Zeeland hebben enkele ziekenhuizen de therapie al eerder gebruikt. Daar waren de eerste resultaten positief.

Bron: Novum Nieuws.

Lees ook:Zwanger op je 60e? Geen probleem!
Lees ook:Hersenvolume baby voorspelt psychiatrische problemen
Lees ook:‘Kinderen zo vroeg mogelijk adopteren’
Lees ook:IVF-kindjes zijn net zo gezond
Lees ook:Gaat dit op mensen klonen lijken?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>