Roken voor makkelijke bevalling

Eigenlijk zou het dit soort vrouwen verboden moeten worden om nog meer kinderen te krijgen! Als je er bewust voor kiest om tijdens de zwangerschap te blijven roken zodat je baby klein blijft, dan zit er toch echt een steekje bij je los. Iedere vrouw hoopt natuurlijk op een makkelijke bevalling maar als je daarvoor de gezondheid van je kind op het spel zet, waar ben je dan in godsnaam mee bezig?

Deze vrouwen vallen waarschijnlijk in dezelfde categorie als de aanstaande moeders die blijven lijnen omdat ze bang zijn om een paar kilootjes aan te komen tijdens de zwangerschap. Dit soort ijdele tantes denkt in eerste instantie aan zichzelf en niet aan het kindje in hun buik. Verdien je het dan om moeder te worden? Ik vind van niet!

Uit Brits onderzoek blijkt dat het toch vaker voorkomt dan gedacht. Vrouwen die stevig blijven doorpaffen terwijl ze zwanger zijn. Dit om te voorkomen dat ze zonder al teveel ‘kleerscheuren’ (lees: uitscheuren) hun kind ter wereld kunnen brengen.

“Het is belangrijk dat wie gelooft dat een kleinere baby een makkelijkere geboorte betekent, weet dat roken kan zorgen voor complicaties bij de geboorte. Ook heeft het kind op latere leeftijd kans om ziek te worden”, aldus Nick Macklon, onderzoeker aan de Southampton University.

Bron: Telegraaf

Lees ook:Stress even gevaarlijk voor zwangere als roken
Lees ook:Rokende moeder, dik kind
Lees ook:Zwanger roken gevaarlijker dan gedacht
Lees ook:220 vroeggeboortes per jaar door roken
Lees ook:Braziliaans meisje (9) zwanger van tweeling

1 Reacties // Reageer

One thought on “Roken voor makkelijke bevalling

  1. Stoppen met roken gevolgen

    Als je niet wilt stoppen met roken om je kind klein te houden dan ben je echt ziek vind ik. Dat ben je echt ziek en sorry voor mijn uitspraak maar dat is gewoon zo. Ik ben het helemaal met je eens, deze moeders verdienen het niet om moeder te zijn! Helemaal gelijk, wie stopt er nu niet met roken om het kind klein te houden, kan ik me eigenlijk niet voorstellen maar goed. Dat dit artikel geschreven is blijkt dus dat er inderdaad zo’n gekke mensen op de wereld aanwezig zijn.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>