Dilemma: kind wel of niet laten inenten?

Volgens het Algemeen Dagblad is de kogel al door de kerk. De krant schrijft maandag dat de Gezondheidsraad minister Klink van Volksgezondheid gaat adviseren om ook kinderen te vaccineren tegen de Mexicaanse griep. De raad bestempelt kinderen tot en met 4 jaar als risicogroep. In dat geval moeten we dus serieus gaan nadenken over de vraag: laat ik mijn kind wel of niet inenten?

Internationale cijfers duiden op een hoog risico voor de Mexicaanse griep in de groep jonge kinderen, schrijft het AD. Ze moeten daarom preventief ingeënt worden tegen het griepvirus, zo luidt het advies.

Ik geef eerlijk toe dat ik nog twijfel of ik mijn peuter van bijna drie moet laten inenten. Na het sterfgeval van een 3-jarig meisje vorige week in Boxmeer, neigde ik meteen te roepen: ,,Kom maar op met die prikken. En snel een beetje!’.

Maar nu het er dan echt van lijkt te gaan komen en we een besluit moeten nemen over wel of niet vaccineren, weet ik het nog niet zo zeker. Ik ben toch ook wel hevig geschrokken van het nieuws over de drie baby’s in Harderwijk die zijn gestorven na een vaccinatie tegen pneumokokken. Een verband is nog niet aangetoond, maar toch ..

Mijn zoontje heeft bij 14 maanden een zeldzame bijwerking gekregen na een BMR-vaccinatie. Hij kreeg een koortsstuip en op dat moment heb ik even gedacht dat hij het niet zou overleven. Hij raakte buiten bewustzijn, zijn lippen werden blauw en er kwam schuim uit z’n mondje. Vreselijk om mee te maken .. zeker als  je bedenkt dat het wel eens door zo’n rotprik zou kunnen komen.

Begrijp me goed .. ik ben niet anti-prikken. Integendeel. Mijn kind doet vanaf zijn geboorte gewoon mee aan het rijksvaccinatieprogramma. Ik ben er heilig van overtuigd dat het risico om ernstig ziek te worden vele malen groter is als je je kinderen niet laat inenten tegen de bekende infectieziekten. Dat besef staat bij mij voorop.

Maar bij de Mexicaanse griep heb ik die heilige overtuiging dus (nog) niet. Als het inderdaad slechts een milde griep is, zoals het RIVM maar blijft beweren dan denk ik dat ouders in het geval van H1N1 een heel eind komen met gezond verstand.

Zodra je kind griepverschijnselen vertoont, zou ik het zekere voor het onzekere nemen en meteen naar de huisarts gaan. Liever een keer teveel aankloppen, dan een keer te weinig. Dat is eigenlijk ook het advies dat het RIVM geeft bij kinderen met griepklachten.

Aan de andere kant zou ik mezelf voor m’n kop slaan als mijn zoontje ziek mocht worden en (in het horrorscenario) zou overlijden aan de Mexicaanse griep. Dat zou ik mezelf nooit kunnen vergeven.

Ik twijfel dus hardop. Heeft er iemand een (gezond) advies? Dan hoor ik het graag ..

Lees ook:Vaccinatie-advies jonge kinderen en zwangeren
Lees ook:Advies: ‘Kinderen inenten van 6 maanden tot en met 4 jaar’
Lees ook:Folder zwangeren over vaccinatie H1N1
Lees ook:‘Vaccin H1N1 veilig voor zwangeren’
Lees ook:Weer peuter overleden door griep

72 Reacties // Reageer

72 thoughts on “Dilemma: kind wel of niet laten inenten?

 1. Arie

  Ik laat mijn kids beslist niet in-enten. Ik vind het hele mexicaanse griep verhaal enorm opgeblazen en de gevaren van een inenting niet opwegen tegen de kans op “een griepje”.
  Iedereen moet dit uiteraard voor zichzelf uitmaken.
  Kijk bijv eens op:
  http://www.niburu.nl/index.php?articleID=20776

  Vr gr
  Arie

    /   Reply  / 
 2. adrie brendal

  Als vader van zeven volwassen kinderen ben ik van mening dat het middel erger is dan de kwaal.
  Een ieder dient goed voor zichzelf na te denken of hij/zij zijn kinderen vol laat spuiten met GIF….Volg de beslissing van je eigen hart. Dit is altijd de juiste!

    /   Reply  / 
 3. wim jansen

  Men hoeft niet helderziend te zijn om te kunnen voorspellen dat de GR advies zal geven om kinderen te gaan vaccineren. Met de paniek na een paar sterfgevallen (van overigens kinderen met ALLEMAAL onderliggend medisch lijden!) en al zes maanden angst zaaien door Klink, het RIVM en de WHO (die overigens, hoewel betaald door de geneesmiddelenindustrie, ontraden heeft om kinderen in te enten) kon dat niet uitblijven. En dus laten angstige ouders hun kind prikken met een mengsel van-hopelijk-dode griepvirussen (moet je ook maar afwachten, Baxter feb. 2009)varkensslachtafval (polysorbaat 80) haaienolie en kwik.

    /   Reply  / 
  1. adrie brendal

   Opmerkelijk is trouwens dat er in Duitsland schijnbaar wel een apart vaccin komt voor zwangere vrouwen. In Nederland en Engeland spuiten ze gewoon het pandemrix in zwangere vrouwen terwijl in de productomschrijving staat dat het niet of nauwelijks getest is op zwangeren (zie Pandemrix en Zwangerschap).

   (5 november 2009) De pro-vaccinatie-mediacampagne lijkt krachtigere wapens in te zetten om het volk te onthouden van kritische informatie. Je kent misschien wel het verschijnsel dat een mediabericht (ook in Nederland overigens) vaak vol staat met pro-vaccinatie informatie, maar dat de reacties en commentaren van de lezers bol vaak bol staan met kritische opmerkingen. Als pro-vaccinatie overheid met flinke contracten met farmaceutische bedrijven wil je dat natuurlijk liever niet. In het artikel Swedish media desperately fighting against readers posting comments to the “swine flu” propaganda schrijft Johan Niklasson over zijn ervaringen dat er steeds meer berichten worden verwijderd die niet pro-vaccinatie zijn. Zou het in Nederland ook die kant op gaan?

   Bron: Tiscali/waterput:vaccinatie

     /   Reply  / 
   1. wim jansen

    beste adrie,
    dat “selectieve nieuwsgaring” al zo oud is als b.v. de Duitse bezetting hoef ik je niet te vertellen. Maar totdat de overheid internet helpt saboteren kan een weldenkend mens zich in ieder geval een beetje informeren. Dat doen we hier dus. En in de evolutie is bewezen dat de slimste de meeste overlevingskans heeft. Dus wie weet krijgen we straks wel slimmere mensen die bovendien natuurlijke weerstand hebben opgebouwd tegen de griep… en tegen de farmaceutische lobby!

      /   Reply  / 
 4. anya

  Het is net als met de Postcodeloterij: als je niet meedoet, en de prijs valt in jouw straat, dan zul je je behoorlijk klote voelen. Dat weet de Postcodeloterij, op dat sentiment wordt ingesprongen.

  Nu met het vaccineren ook: de prikweigeraars springen in op het gevoel van machteloosheid dat tegenwoordig onder de bevolking heerst. De hoge heren bepalen maar, er zal wel weer over onze rug heen flink geld mee verdiend worden, dan daarbij wie zegt dat ons eigen lichaam die griep niet aan kan? De prikgevers springen in op het Postcodeloterij-sentiment: stel dat je je kind niet inent, en het wordt ziek en overlijdt. Dan zul jij je behoorlijk klote voelen…

    /   Reply  / 
  1. Jo

   Heel goed gezegd. Precies zoals ik het voel!

     /   Reply  / 
 5. Woppie

  onder deze link staat een brief van een huisarts, heel helder, eerlijk, en duidelijk.
  http://www.argusoog.org/?p=4204
  zeker voor zwangeren, met zoveel extra risico hebben recht op de werkelijke informatie!
  laat je niet bang maken!
  Met vit.C, D3, vlierbessen extract, en genoeg slaap, kan je elk virus aan!

    /   Reply  / 
 6. adrie brendal

  BRON/INFO: Site adres: http://www.sdnl.nl

  Bijgaand bericht spreekt voor zich;

  Sommatie aan de gezondheidsraad om minister A. Klink te sommeren het verbod op te leggen om het nieuwe influenza A (H1N1) vaccin te injecteren in Nederlanders

  Aan Prof. dr. J.A. Knottnerus
  Voorzitter van de gezondheidsraad
  Hoogleraar huisarts geneeskunde Universiteit van Maastricht
  Prof. dr. J.W. Hofstraat, vice president Philips research
  Lid van de Raad voor Gezondheidsonderzoek (RGO) Gezondheidsraad.

  Geachte voorzitter Knottnerus

  Op NOS-Teletekst las ik het volgende.
  Bij besluit d.d. 22 januari 1993 heeft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid A.M.L. van Rooij (ondergetekende) aangewezen als hoofd van de veiligheidsdienst bij Philips Medical Systems Nederland B.V. te Best (voor bewijs: lees 1, lees 2, lees 3)
  Dit betekent dat het door A.M.L. van Rooij op 24 oktober 2009 aan bestuurder Roel Fonville overlegde verdiepingsonderzoek naar de wettelijke eisen en regels rondom het vaccineren van de werknemers binnen Philips Medical Systems Nederland B.V. met de nieuwe influenza A (H1N1) met daarin het in Nederland niet toegelaten bestrijdingsmiddel “thiomersal” dat ook in cosmetische producten (dagcrèmes, make-up, nagellak, parfums, lipstick, oogwater, haarvetten e.d.) wordt toegepast binnen PMSN-Best uitvoering zal moeten worden gegeven (voor bewijs: lees 4).
  Dit verdiepingsonderzoek heeft A.M.L. van Rooij vandaag (3 november 2009) ook officieel ingebracht bij zijn eigen huisarts en bij het ziekenhuis Bernhoven te Veghel (voor bewijs: lees 5, lees 6). Dit betekent dat alle Nederlandse Huisartsen en alle Nederlandse ziekenhuizen aan dit verdiepingsonderzoek van A.M.L. van Rooij uitvoering zullen moeten geven. Voor meer feitelijke achtergrond informatie: lees 7, lees 8.
  Sommatie
  Op grond van de wettelijke en feitelijke inhoud in mijn verdiepingsonderzoek mag het nieuwe influenza A (H1N1) vaccin in Nederland niet worden gebruikt.
  Ondergetekende A.M.L van Rooij sommeert hierbij de gezondheidsraad dan ook om aan minister A. Klink het verbod op te leggen om dit nieuwe influenza A (H1N1) te injecteren in Nederlanders (mannen, vrouwen en kinderen) en ondergetekende dat per kerende e-mail schriftelijk te bevestigen.
  Dit sommatieverzoek heeft “BCC” een zeer grote verspreiding gekregen
  In afwachting van uw spoedige beslissing op bovengenoemde aanbevelingen, verblijf ik;
  Met vriendelijke groeten
  Ad van Rooij
  Safety Manager bij PMSN-Best

  Hier wil ik het graag bij laten.
  Met vriendelijke groet A.Brendal

    /   Reply  / 
 7. Melinda

  Ik ben het volkomen met je eens. Ik ben een risico geval en mijn man ook, gelukkig onze dochter niet. Wij hebben een uitnodiging liggen maar gaan de vaccinatie toch maar niet halen.
  Onze mening is ook gezond verstand gebruiken en liever een keer voor niets naar de huisarts als een keer te laat. Vaccinaties zijn ook niet zonder risico’s, zeker na al de vreselijke berichtgevingen uit de media. Kinderen die sterven na een inenting ik kan er gewoon niet bij.

  Ook maak ik me wel eens zorgen over de reactie van huisartsen. Twee weken terug had onze dochter 40.5 koorts. Ze kon niet meer op haar benen staan maar was nog wel goed aanspreekbaar en dronk ook nog water. Ik belde voor de zekerheid de weekend post huisartsen en vroeg aan de huisarts waar ik extra goed op moest letten aangezien ik die dag een vreselijk bericht had gelezen in de krant dat een meisje aan de mexicaanse griep was overleden. De huisarts in kwestie zei me ach mevrouw aan iedere griep sterven kinderen daar kunnen wij ook niets tegen doen. Ik was met stomheid geslagen en ben er maar niet op in gegaan. Als zelfs huisartsen niet de angst van een ouder kunnen begrijpen vraag ik me af of je het juiste vak gekozen hebt.

  Ik raad aan je gevoel te volgen en bij twijfel of bij zo’n antwoord van een huisarts op je strepen te staan. Desnoods naar de eerste hulp. Gelukkig zijn onze eigen huisartsen niet zo en voel ik me nooit bezwaard om hun te bellen.

    /   Reply  / 
  1. wim jansen

   Huisartsen zijn ook maar mensen en maken soms fouten of doen iets stoms. Kan je gebeuren en soms is dat heel erg. Wat erger is, is dat een weloverwogen giftig vaccin wordt verspreid, nadat het publiek eerst maandenlang bang gemaakt is. Zo is er tot nu toe, in tegenstelling tot wat de media hebben gepubliceerd, nog GEEN ENKEL gezond kind aan de griep overleden en heeft de WHO zelf(!) geadviseerd om geen kinderen in te enten. En… de ouders blijven overigens zelf geheel verantwoordelijk en kunnen geen schadeclaim indienen (en wat heb je dan? een gratis uitvaart?) wanneer het mis gaat. Maar dat hoor ik al die overheidsdienaren, RIVM enz. niet hardop zeggen. En dat is geen stommigheid. Geen tragische vergissing. Dat is regelrechte criminaliteit. Gelukkig heb jij een prima huisarts, wees er zuinig op want het is een uitstervend ras!!

     /   Reply  / 
   1. Frank

    HALLELUJAH!

      /   Reply  / 
 8. adrie brendal

  Zojuist Klink op de TV gezien in een persconferentie. Trek uw eigen conclusies.
  Mijn conclusie is: Aardsleugenaar!!!!!!!!

    /   Reply  / 
 9. Irene

  Ook ik heb een peuter van bijna 3 en ook ik zit enorm in dubio. Ze is net ziek geweest(38,5; verkouden; hoofdpijn; 4dagen). Misschien heeft ze het al gehad en is een vaccinatie niet nodig? Zou mijn huisarts er aan meewerken om dat te laten testen? Mijn gevoel zegt me niet te laten vaccineren maar je zal het jezelf als ouder nooit vergeven als uitgerekend jouw dochter die jij niet hebt laten enten dood gaat aan de mexicaanse griep. Ik weet het gewoon echt niet..

    /   Reply  / 
  1. Marleen

   Er zit ook een andere kant aan, dat als je je kind wél laat inenten en hij/zij houdt er iets aan over, dat je je dan ook voor je hoofd kunt slaan…kortom het is kiezen tussen twee kwaaden maar ook ik laat mijn zoontje niet inenten! Te gevaarlijk en onduidelijk naar mijn mening.

     /   Reply  / 
 10. Inky

  Mijn dochter is bijna 2 jaar, maar als ik lees in een artikel van de gezondheidsraad dat kinderen tot 4 jaar door de gevolgen van Mexicaanse Griep longproblemen kunnen krijgen op latere leeftijd, vind ik het toch een soort van “verplichting” aan mijn kind om haar te laten inenten.
  je weet natuurlijk nooit wat het beste zal zijn, maar omdat ze ook 2 dagen per week naar een dagverblijf gaat en dus met veel kindjes in aanraking komt denk ik toch wel dat zij een aardig risico loopt om ziek te gaan worden mocht de griep zich hier aandienen.

    /   Reply  / 
 11. Silvia

  Ik laat mijn dochter absoluut niet inenten het lijkt wel een HYPE aan het worden.

    /   Reply  / 
 12. Jan

  Beste mensen, ik ben een medewerker in de gezondheidszorg en snap de naïviteit niet van al het bovenstaande. Het lijkt wel of de achterdocht en samenzweringstheorien bij veel mensen leidend zijn. Ik begrijp dat je kritisch moet zijn maar als je kijkt naar alle vaccinaties die we allemaal gewoon vinden heeft uiteindelijk geresulteerd dat er niemand meer dood gaat aan bv de difterie of kinkhoest.

  Wil u verantwoordelijk zijn voor de dood van u kind, u doet hem ook een gordel om in de auto ook al weet u dat hij het risico loopt daardoor een letsel door kan oplopen bij een ongeval.

    /   Reply  / 
  1. Jaap van Doorn

   Beste Jan, Deze mensen zijn niet naief, maar op zoek naar betrouwbare informatie. Er is heel veel informatie beschikbaar die elkaar telkens tegenspreekt.

   De vaccinaties die we allemaal normaal vinden zijn uitvoerig getest en worden al vele jaren gebruikt. De griep vaccinatie is spiksplinter nieuw.

   En nee niemand wilt verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn kind, Juist daarom wil ik objectief kunnen vaststellen of de kwaal of het middel erger is. Wat heeft de grootste kans op bijwerkingen. De griep of de spuit.

   Groet, Jaap

     /   Reply  / 
 13. Hans

  Je neemt een risico als je: geen gordel draagt, wel rookt, geen helm draagt, wel te hard rijdt, of niet inent.
  Bij sommige van deze gedragingen is het risico een boete.
  Toch weet iedereen dat je ook, maar een ander meestal kleiner risico loopt als je: wel een gordel draagt, niet rookt, wel een helm opdoet, niet te hard rijdt en je wel inent.
  Het éne risico wordt altijd tegen een ander afgewogen; lastig hoor

  Ik gun bij inenten ieder zijn risico-afweging; maar wie tot de risicogroep behoort, zich niet laat inenten en toch zo ernstig griep krijgt dat ziekenhuisopname nodig is, mag blij zijn dat artsen door hun eed niet (mogen) zeggen: ‘eigen schuld, dikke bult krepeert u maar aan uw griepje’ en dat verzekeraars (nog) niet zeggen ‘Oh, niet inge-ent? dan zijn de kosten niet gedekt’.

    /   Reply  / 
 14. Hans H

  @ Hans … Wat een verschrikkelijke zakelijke instelling stel je hier ten toon zeg. Ik neem aan dat iedereen die zich niet laat inenten daar goed over nagedacht heeft. Ook wil ik je wijzen op iets als zelfbeschikking. Zoals jij dat stelt zou er een maatschappelijke druk gelegd worden op het individueel wat uit den boze is. Of zou je terug willen gaan naar het feudalisitsch tijdperk? Waar burgers eigendom van een heer of meester waren? We hebben eeuwen gevochten en geleerd om te worden wie we nu zijn. Laten we dan in ieder geval dat zelfbeschikkingsrecht hoog houden op zijn minst.

    /   Reply  / 
 15. Jan

  Ik denk dat zelfbeschikkingrecht zeer belangrijk is. Maar dat het niet tot in het oneindige gebruikt mag worden om daarna de maatschappij op te laten draaien voor de kosten ten gevolge van die keuze. Ook heeft iedereen recht op zorg maar als je bewust volgens de geldende normen een groter risico loopt mag er dan niet extra betaald worden?

  Een patiënt die longproblemen heeft en tegen het advies blijft roken mag je die daarop niet aanspreken en ik denk dat we ons moeten afvragen of het solidariteit principe hier nog wel van toepassing is.

  Ja iedereen mag weten of hij zich moet laten inenten en iedereen moet daarvoor de juiste informatie krijgen, maar de horizonloze informatiestroom van internet is voor veel mensen een groot probleem. Want de achtergrond van die informatie is op internet vaak niet duidelijk.

    /   Reply  / 
 16. jos

  de kans op overlijden aan mex griep is +- hetzelfde als die aan de prik, dus vaccinatie? liever niet. geen zin om de kas v/d medicijnfabr te spekken, + de coutinho klink maffia

    /   Reply  / 
 17. Patries

  ik heb een zoontje van bijna 2 jaar en een zoontje van net 4 jaar… ik weet echt megod niet wat ik moet doen,, ben zo aan het twijffelen,,

  ik ben bang voor de mexicaanse griep maar ook voor die vaccinatie,, liefst wil ik w88 tot dec tot er echt uitslagen zijn wat de bijwerkingen zijn,, maar je weet maar nooit of er op latere leeftijd een bijwerking kan zijn,,

  zo moeilijk joh,, me hart zegt niet te laten inenten,, maar dan denk ik wat voor moeder ben ik dan om me kind niet te gaan beschermen tegen die griep,, pfff vind het zo erg,, ik weet het niet,, ik denk dat we de griep wel aankunnen we zijn hier allemaal zo gezond als een vis,, zo moeilijk dit…
  wie zal zijn kinder wel of niet laten inenten?

    /   Reply  / 
  1. Monique

   Dit had mijn reactie kunnen zijn. Ik heb 2 zoontjes in dezelfde leeftijd. Ik weet echt niet wat ik moet doen. Vind het zo moeilijk. Ik had eigenlijk al besloten om niet te vaccineren, maar hoe dichter de datum nadert, hoe meer ik begin te twijfelen… bah!

     /   Reply  / 
   1. Patries

    Dat heb ik dus ook,,, maaar mijn gevoel zegt ook van nee niet doen,, dus heb me er bij neergelegt en probeer niet meer te twijfelen,, ik doe het niet,, bij enige griep verschijnselen zit ik al in het ziekenhuis met de kids,, ik geloof echt dat we het wel aan kunnen,, echt bijna alle kidneren die te overlijden komen hadden een ziekte,, en de mijne zijn zo gezond als een vis,, ga ze niet vervuilen met zo’n injectie,, maar ieder heeft zijn eigen mening dit is de mijne :D

      /   Reply  / 
    1. karin

     poeh ben gelukkig niet de enige…. iedereen wordt zo tegen gesproken, de pro-vaccinaties, maar ook de anti!
     ik ga de kids ook niet vaccineren (3 en 1) in mijn omgeving hebben al best wat kindjes (ook kindjes die een verminderde weerstand hebben) de Mexicaanse griep gehad en waren na 2 weken gewoon weer beter….
     maar de twijfel is me oh zo bekend!!

       /   Reply  / 
  2. Marleen

   ook ik heb erg getwijfeld maar mijn gevoel zei: niet doen! Heb ook erg veel gelezen erover op internet en het valt me op dat in de media vaak alleen maar positieve berichten klinken, de negatieve worden als onzin afgeschilderd en weggewuifd…en dat geeft mij al te denken. Ben wel blij om te lezen dat er meer ouders hun kinderen niet laten inenten, dacht al dat ik de enige was…de kinderen van mijn vriendinnen worden allemaal ingeend..

     /   Reply  / 
   1. Patries

    Ja iedereen om me heen laat hun kinderen ook inenten,, maar ik twijfel gewoon teveel.. en als iemand dan vraag laat jij je kind vaccineren en ik zeg nee dan komen er van die blikken,, oefsss,, pijnlijk,, mjaaah mijn besluit staat vast ze moesten vandaag er om,, maar heb het niet gedaan,, ik geloof echt dat we het aan kunnen als we het krijgen,, ben echt heel blij dat er moeders zijn die dus ook met deze dilemma zitten,, en ook niet laten doen,, voel me gelijk iets beter en niet meer zo alleen,, tis denk gewoon me moeder instinct…

      /   Reply  / 
    1. Monique

     Bij mij precies hetzelfde. Op het werk kreeg ik ook zeer vreemde blikken. In de klas van mijn zoontje (gemengde groep 1 en 2) waren alle 4-jarigen weg. Op het kinderdagverblijf van mijn jongste zoontje waren er nog 3 andere kindjes in de groep die ook niet gevaccineerd werden. Daardoor voelde ik mij toch ook iets beter. Stom he, maarja het is ook zo’n moeilijke keuze. Het is nog mogelijk de gemiste prik in te halen, maar mijn besluit staat nu vast; voor mijn kinderen geen prik.

       /   Reply  / 
 18. Alfons

  IDD moeilijk. Als vader van een 15 maanden oude dochter weet ook ik nog steeds niet wat ik zal doen als de oproep eenmaal op de mat ligt. Ik heb er geen verstand van dus zal moeten uitgaan van de meningen van experts en van mijn gevoel. Die van de regering zeggen: “inenten”, maar als ik op het internet ga opzoeken waarmee zij inenten, dan rijst bij toch weer de twijfel. Mijn gevoel zegt mij dat chemie niet in een lichaam thuis hoort. En als ik dan lees dat de inentingen niet veel werkzame stof bevatten en dat met chemie de doeltreffendheid en houdbaarheid wordt versterkt, dan ga ik dus serieus twijfelen. Onze meid is een sterke meid die al niet veel ziek is en zo veel mogelijk met biologische groenten en fruit wordt gevoed. Is dan in dat geval de kuur niet kwalijker dan de ziekte? Anderzijds is er natuurlijk al veel ervaring met vaccins tegen de griep en weten ze de risico’s beter in te schatten en kunnen ze zeggen, gebaseerd op deze ervaring, dat de langetermijn gevolgen te verwaarlozen zijn in verhouding met het risico van deze griep. Maar dan lees je juist weer dat we onze nieuwe generatie weer juist ziek maken met alle vaccinaties. Je weet het gewoon niet meer. Ignorance is bliss….
  Mijn gevoel verteld me nu nog dat ik niet laat inenten. In ieder geval ben ik nog niet gerustgesteld door de regering en mis ik tot nog toe, volledige informatie van hun. Dat, en de oproep afwachtende, surf ik als verontruste ouder maar verder over het net voor meer informatie.
  Heel veel succes met eenieders keuze.

    /   Reply  / 
 19. Ronald Coevens

  Wat zit er in vaccins?
  Daar gaan we:
  • Kippeëieren-eiwit inclusief verontreinigde vogel- en/of andere virussen;
  • Cellen van dierlijke weefsel: varkensbloed, schapenbloed, paardenbloed,
  konijnenhersenen, apen- en hondennieren, runderfoetussen, kalverserum,
  varkenspancreas;
  • Cellen van menselijke foetussen;
  • Mononatriumglutamaat (MSG ofwel E621);
  • Fenoxyethanol (antivries);
  • Sorbitol en sacharose;
  • Een water- of zoutoplossing met een weefselfixatief (formaldehyde, aluminiumfosfaat,
  aluminiumhydroxide);
  • Het conserveermiddel thimerosal dat voor ca. 50% uit kwik bestaat;
  • Het conserveermiddel polysorbaat 80 (Tween 80);
  • Triton X1000, een sterk soort zeepsop;
  • MF59 (in het nieuwe griepvaccin van Novartis) is gebaseerd op olie en samengesteld
  uit Tween 80 en het giftige squaleen;
  • Enzovoort
  Vele van de diercellen zijn kankerverdacht c.q. -verwekkend. De virussen, ook al zijn ze door
  het gif formaldehyde gedood of verzwakt, zijn riskante ziekteverwekkers! Kwik, aluminium
  en formaldehyde staan erom bekend dat ze kankerverwekkend/-bevorderend zijn en tot
  hersendegeneratieve aandoeningen leiden zoals Alzheimer; Parkinson, ALS, autisme, e.d.
  maar ook tot vele tientallen aspecifieke klachten als ADHD, slecht zien/horen, chronische
  vermoeidheid, allergieën, nierziektes, geboorteafwijkingen, geheugenverlies en schade aan
  het zenuwstelsel enz., enz. Fenoxyethanol (antivries) heeft extreem neurotoxische
  bijwerkingen.
  Tween 80 en Triton X1000 kunnen sterk allergische reacties veroorzaken. Squaleen
  veroorzaakt auto-immuunziektes zoals rheuma, MS en lupus alsmede de dodelijke ziekte
  ALS, transverse myelitis (zenuwziekte/ontstoken ruggemerg), verlamming aan handen,
  voeten en luchtwegen (verstikking!), endocarditis (ontsteking hartkamer), optic neuritis (t/m
  blindheid), glomerulonephritis (een nierziekte) en vermoedelijk ook hersenvliesontsteking.
  E621 heeft wel 90 contraïndicaties waaronder zeer ernstige aandoeningen als kanker en
  aantasting van het zenuwstelsel. Sorbitol en sacharose veroorzaken darmproblemen en zijn
  kankerverdacht.
  De WHO, de Gezondheidsraad, de Nederlandse en al die andere regeringen, allemaal
  verzwijgen ze dat vaccins uitpuilen van de gifstoffen! Kijk maar op hun websites, je zult er
  niets over vinden. Openheid, transparantie, integriteit zijn ver te zoeken: de machthebbers zijn het contact met hun essentie – hun hart – totaal verloren. Mvg Ronald Coevens

    /   Reply  / 
  1. Sander

   En waar baseer je dit op? Wat is de bron?
   Groeten Sander

     /   Reply  / 
  2. Su28

   Zolang er geen bronvermelding bij staat, is dit wat mij betreft pure bangmakerij.

     /   Reply  / 
   1. Robert

    Ja hoor en zo ken ik er nog meer….

      /   Reply  / 
 20. zulu

  1,600 British children
  Measles
  In just 2006 and 2007 there were 2,000 cases of measles in the UK. That’s more than the previous decade, a surplus of roughly 1,600 cases. The increase is blamed on parents reluctant to vaccinate their children.

  Micha Giesbrecht & “Natalie” & 4 others
  Incurable encephalitis (SSPE), measles
  The 11 year old son of anti-vaccinationists was brought to the doctor with measles. Several other children in the waiting room were infected with measles via this exposure. Two developed SSPE, a chronic progressive encephalitis that is often fatal.

  5 Minnesota infants
  One death, four ill
  The largest outbreak of Hib meningitis in this state since 1992 has occurred among several infants who were unvaccinated due to parental refusal. One infant died, several others were injured.

  thousands of children
  Polio
  Muslim clerics have spread the conspiracy theory that the polio vaccine is a western plot to sterilize or murder Africans. This has result in a boycott in some areas of Nigeria. This is just as the WHO was on the verge of wiping out polio entirely.

    /   Reply  / 
 21. petra

  ik twijfelde ook heel erg maar heb vandaag een besluit genomen ik doe het niet waarom niet een moeder instinkt denk ik als ik de folder lees heb ik nog steeds niet het idee dat ik gerustgesteld ben er is nieman die kan zeggen wat het over een paar jaar doet dus nee ben wel blij dat er meer mensen zijn die er zo over denken want een twijfel heb ik zeer zeker

    /   Reply  / 
 22. Peggy

  Ook ik twijfelde, maar net als Petra mijn instinct zegt niet doen. En na het lezen van deze berichten weet ik het zeker.

    /   Reply  / 
 23. tine

  Heb ook 3 kindjes van 1, 2 en 4 jaar…. zouden in principe ingeent worden. En als ze ziek zijn, hebben ze altijd ook hoge koorts, moet ik dit risico nemen? Toch zegt mijn gevoel niet inenten, je wilt toch ook niet verantwoordelijk zijn dat je kinderen later een enge ziekte zoals kanker krijgen. Ja het is waar je kind kan aan de mexicaanse griep sterven, alleen dit is procentueel gezien een kleine kans. Ja je zou maar net toch die ene procent zijn. Morgen kan je ook een ongeluk krijgen, dat is net zo’n kleine kans…. Gaan we daarom maar niet de deur meer uit? En inenten hoeveel kans is het dat je daar bijv. kanker van krijgt of andere dingen…. is daar over nagedacht? Ik ben zeker blij dat er meer mensen zijn die ook nog nadenken en niet gelijk met de menigte meelopen.

    /   Reply  / 
 24. linda

  Wat is dit moeilijk !!! Wellus, nietus, wellus, nietus !!! Heb een zoontje van 2,5 jaar en dus ook al een oproep gehad om hem aanstaande dinsdag te laten enten !!! Maar !!! … weet nog steeds niet of ik het ga doen … Al die negatieve berichten over de mogelijke bijwerkingen van het vaccin vind ik verdacht, zo van waar rook is is vuur … er zal vast een kern van waarheid in zitten toch ???? Maar aan de andere kant denk ik net als alle andere ouders ; wat als mijn kind wel besmet raakt, dan ik het mezelf nooit vergeven als ik hem niet heb in laten enten …
  Aan alle ouders; veel succes bij het maken van jullie keuze !!!

    /   Reply  / 
 25. will

  wij zitten ook in de situatie wel of niet.We hebben een dochter van 3 en 3 maanden. Wie bepaald de leeftijd van 4 jaar eigenlijk ??Onze beiden kinderen zijn altijd veel verkouden geweest toen ze nog jong waren ,want ze gingen beide al heel vroeg naar het kinderdagverblijf.Daar zeiden ze altijd dat is gezond voor later dan bouwen ze weerstand op.Of zit ik er helemaal naast ?? Ik denk niet dat wij haar laten inenten,troep.Maar gerust zijn we niet.

    /   Reply  / 
 26. laura

  help ik moet voor morgen half 10 beslissen of ik mijn zoontje van 1,5 laat inenten ben er gewoon ziek van eerste instinkt was nee maar ik twijfel nu toch nu ik van me schoonzus heb gehoord dat het kindje van haar collega is overleden aan de mexicaanse griep en was heel gezond en nog niet ingeent en was 2 jaar oud dus help me je vergeef het jezelf toch nooit als dat mij gebeurt maar als er later blijkt dat er bijwerkingen zijn van de vacain na aantal jaren vergeef je het jezelf ook niet wie help me voor morgen bedankt laura

    /   Reply  / 
 27. suzan

  Ook ik heb lang getwijfeld of ik mijn dochter (8 maanden) in zal laten enten tegen de MG. Ze is met 27 weken zwangerschapsduur geboren maar uiteindelijk een hartstikke gezond kindje geworden die tot de dag van vandaag *afkloppen* nooit ziek is geweest. Moet ik haar dan laten injecteren met allerlei stoffen waar de werking op de lange termijn niet bekend van is?! De informatie van de overheid is allesbehalve overtuigend en op internet staan natuurlijk ook allerlei bangmaak verhalen. Maar toch zegt mijn gevoel dat ik het niet moet doen. Ze gaat niet naar een creche en komt, behalve in het winkelcentrum, niet in de buurt van drukke plekken. De piek van de griep is al geweest. Natuurlijk zal ik me vreselijk schuldig voelen als ze de MG krijgt maar dat zal ik ook als ze later iets aan de vaccinatie overhoudt. Mijn gevoel zegt nee, net als het gevoel van haar papa dus we doen het niet.

    /   Reply  / 
 28. Susan

  Wij hebben besloten om ons zoontje van 1 wel te laten enten. Er zijn al ong 400.000 kinderen ingeent in verschillende landen en er zijn vrijwel geen of weinig bijwerkingen opgetreden bij deze kinderen. Er wordt te teveel poeha over gemaakt, en het wordt allemaal enorm opgeblazen in de media. Van de normale griep overlijden jaarlijks meer mensen dan wat je nu al hebt gehoord maar daar hoor je nooit wat over. Naar mijn mening kan het enten geen kwaad, en dan maar lieven een klein prikje dan de griep zelf, daar wordt je veel zieker van.

    /   Reply  / 
 29. Pingback: Het grote prikken van kleintjes begonnen | Zwanger

 30. esther

  Ben niet bang voor de bijwerking op korte termijn maar voor over een aantal jaren!!
  Denk aan Des kinderen.
  Twijfel nog of ik morgen mijn zoontje van 2 jaar laat inenten, stel je voor dat je kind overlijd aan de Mexicaanse griep het is zo dubbel het gevoel.
  Vindt het vreemd dat wij twee prikken moeten en de rest van europa maar één.
  Heb het landelijk “vragen” nummer gebeld 0800-1100 en die kwamen met de reden dat het misschien in andere landen economisch minder goed gaat dus is het te duur in twee keer (wat een flut reden) plus dat Nederlandse artsen hebben onderzocht dat twee prikken effectiever is. Waarom zitten de Europese landen niet op een lijn?
  Vraag me ook af waarom jonge kinderen en zwangere vrouwen een ander middel krijgen dan de gewone vaccinatie.
  Bij de Dokter geven ze Foctria en bij de landelijke inenting geven ze Pandemrix
  Ik hoop iets te horen/ zien waar ik echt mijn besluit op kan baseren maar tot nu toe neig ik naar nee.
  Een twijfelende moeder

    /   Reply  / 
 31. Ayse

  Ik weet het ook niet…Heb een zoon van 3 jaar oud, hij is gewoon gezond. Ik roep dat ik het wel wil, maar mijn wil het absoluut niet. Die troep wil ik niet in mijn kind hebben, zegt ie…En nu???Nu weet ik het niet meer, moet wel een beslissing nemen voor woensdag…Ik ben dus niet de enige die twijfelt…Volgens mij gaan wij het niet doen.

    /   Reply  / 
 32. Wendy van Mastrigt

  Mijn zoontje van 3.5 jr. had voor vandaag een oproep gekregen voor de vaccinatie. Het weekend sloeg de twijfel ineens weer toe en uiteindelijk besloten om het toch niet te doen. Ik ben niet bang voor de eventuele bijwerkingen, maar meer voor het langetermijneffect. De HA adviseerde het wel te doen, maar mijn gevoel zegt iets anders. Mijn zoon is gezond en ik denk dat, als hij ziek wordt, het gewoon een kwestie is van goed uitzieken. Het is nog altijd een milde griep en de kans dat hij eraan komt te overlijden is heel klein. In de folder die bij de oproep zit, staat dat je ondanks de vaccinatie er nog wel een kleine kans bestaat dat je toch de Nieuwe Influenza A (H1N1) kan krijgen, maar dan in een mildere vorm.
  Succes met beslissen.

  Een moeder

    /   Reply  / 
 33. bianca

  Bij ons is ook een vreemd gevoel ontstaan, nadat we de oproep voor ons ruim 3 jarige dochtertje ontvingen.
  Het vaccin bevat geen ziekmakend virus staat in de bijsluiter, terwijl bij alle andere vaccinaties, dit er volgens ons ,wel in zit.
  Ook de lange termijn effecten zijn niet bekend.
  Ik blijf het een vreemde gang van zaken vinden voor een milde griepvariant, zo’n ophef……of is het erger en word het ons niet verteld???
  Je gaat je zoiets wel afvragen.
  Het blijft een moeilijke keuze vooral omdat het kind zelf niet in staat is om die keuze te maken.
  Wij kiezen ervoor om t niet te doen, binnen ons gezin zit verder niemand die in de risicogroep zit.
  Daarbij bekruipt ons een akelig gevoel dat nu alle kinderen tot en met 4 jaar/zwangeren/ en risiscogroepen gevaccineerd worden, wat geeft dit op de lange termijn,stel dit pakt verkeerd uit, dan is ineens een hele generatie ergens mee ‘besmet’
  Omdat de lange termijn resultaten niet bekend zijn.
  Bij de eerste tekenen van griepverschijselen direct een huisarts raadplegen,liever 1 keer te vaak dan te weinig, is ons motto.
  En voor iedereen die nu ook twijfels heeft, succes met jullie keuze, welke niet makkelijk zal zijn.

  bezorgde moeder en burger.

    /   Reply  / 
 34. Issy Batenburg

  Ik heb een zoon van 3 en een dochter van 1. Wij gaan de prik niet halen..

  Omdat ik het niet vertouw.. Als ik m’n kinderen zo zie spelen, zegt mijn gevoel van; nee dat moet je niet doen!!

  Of het een moeder instinct is, of wat dan ook. Mijn gevoel zegt gewoon nee! Dus ik heb ook besloten om het niet te doen. Ben ook bang voor eventuele bijwerkingen/allergien en/of op lange termijn!

  !!!Voorbeeld van een onvoldoende getest vaccin!!!

  In 1976 ging het in de Verenigde Saten helemaal mis met nieuw vaccin tegen een nieuw griepvirus. Men wilde een pandemie voorkomen. Meer dan een kwart van de bevolking werd met spoed ingeënt met het nieuwe vaccinatiemiddel. De pandemie werd tegengegaan, maar er traden wel bijwerkingen met ernstige gevolgen op. Meer dan vijfhonderd mensen werden ernstig ziek van het vaccin. De meesten kregen het Guilian-Barré Syndroom. Dit is een ziekte die verlamming veroorzaakt in vele gevallen met blijvende gevolgen. Zeker dertig mensen overleden. Het vaccinatieprogramma werd na tien weken meteen stopgezet.

  Ik zou me nooit vergeven als mijn kind later een ernstige ziekte/onvruchtbaar of wat dan ook door zo’n chemische prik!

  HET ZOONTJE VAN EEN VRIENDIN HAD OOK DE MG EN DIE WAS MAAR EEN WEEK ZIEK (KOORT EN HOESTEN)
  WIJ DOEN HET DUS BESLIST NIET!!!

  Succes allemaal met het maken van jullie keuze!

    /   Reply  / 
 35. Su28

  De reden waarom ouders van kinderen in de leeftijd van 6 mnd tot en met 4 jaar een oproep krijgen voor vaccinatie tegen de mex. griep is NIET vanwege de sterfgevallen, maar omdat deze groep, eenmaal besmet met de Mex. griep, complicaties en ziekenhuisopname riskeren met als gevolg permanente schade aan de luchtwegen. En het blijkt dat de aantallen kinderen die opgenomen moeten worden nog steeds stijgen. Vaccineren betekent niet dat je kind het niet kan krijgen. Na de eerste prik is het kind voor ongeveer 30 procent beschermt tegen de griep, na de tweede prik ongeveer 70 procent. Er is dus altijd nog kans dat je kind het wel krijgt. Echter, door de vaccinatie zal het ziekteproces in veel gevallen milder verlopen. En zoals sommigen hier denken, de piek is helaas nog niet geweest. Deze wordt half december verwacht.
  En ondanks alle negatieve berichten en de anti-priklobby is de opkomst hoog. Zo,n 60 tot 80 procent van de ouders laten toch vaccineren. Uiteindelijk gaat het om de keus van de ouders. Deze is al heel erg moeilijk en dan helpt het elkaar veroordelen daar niet bij. Het is namelijk al knap genoeg dat je als ouder een keuze hebt kunnen maken. Petje af!

    /   Reply  / 
  1. Marleen

   het is zeker moedig om een keuze te maken. Of je het nu wel of niet doet. Iedereen wil het beste voor zijn kind. Ik veroordeel niemand die zijn kind laat inenten en verwacht ook dat niemand mij veroordeelt omdat ik het niet doe!

     /   Reply  / 
 36. vd heijden

  Wij laten onze zoon en dochter NIET inenten en daar is inderdaad in deze meeloophype veel moed voor nodig want je ziet veel mensen er negatief op reageren. Maar een moederinstinct liegt niet! Beter 100% zeker dat er niets later gebeurd na inenting.

    /   Reply  / 
 37. Marleen

  Ook ik had vandaag naar de inenting gemoeten met mijn zoontje van bijna twee. Maar ik heb het NIET gedaan….gelukkig zijn er nog meer mensen die het niet doen, dacht al dat ik de enige was..iedereen in mijn buurt doet het nl wel. Vorige week hadden mijn man en ik besloten om het wel te gaan doen, maar mijn moedergevoel had er toch niet helemaal vrede mee. Nog eens veel gelezen op internet enzo en toen besloten het NIET te doen.
  Het is toch immers apart dat in Zwitserland er geen zwangere vrouwen en kinderen meer ingeent mogen worden?
  En dat het parlement in Duitsland een vaccin zonder toevoegingen kreeg en het ‘gewone’ volk wel een vaccin met toevoegingen….
  Ik ben blij dat ik het niet heb gedaan en hoop voor alle kinderen die het wel ontvangen hebben dat ze er niets aan over houden..

    /   Reply  / 
  1. Patries

   ik heb het gelezen en ben heel blij dat ik vandaag niet geweest ben met me kids,, pfffff,,, ik hou me hart vast voor de kinderen en oudere mensen die wel ingeent zijn,, hoop zo dat mijn instinct fout is en dat voor hun die vaccinatie gewoon goed is en werkt,, en geen rare bijwerkingen heeft voor op latere leeftijd,, ,,

     /   Reply  / 
   1. Marleen

    Hoi, inderdaad, hoop ik ook hoor!! hoe oud zijn jouw kids? Mijn zoontje is 21 maanden?

      /   Reply  / 
    1. Patries

     mijn jongste is 22 maandjes en mijn oudste is eind oktober 4 geworden,, vind het zo moeilijk,, mjaaah,,, als het een milde variant is,, kunnen we hem vast wel aan,, wie weet hebben we hem al gehad kids waren 1 maandje geleden best wel ziekjes,, en heeft ook een weekje geduurd,, mjaaah we zien eth wel,, weet zeker dat we die griep aan kunnnen :D

       /   Reply  / 
 38. Monique

  Ik heb ook veel op internet gezocht en je leest zo veel verschillende info. Ik realiseer me dat niet alle informatie waar hoeft te zijn; immers iedereen kan op het web plaatsen wat ie wil. Toch heb ik besloten mijn kinderen gisteren niet te laten vaccineren. Want feit is wel dat men gewoon niet weet wat dit spul op de langere termijn doet. Ik heb er wel heel lang over getwijfeld hoor, maar sta nu achter mijn keuze. Ook heeft meegespeeld dat je na 1 prik pas 40% beschermd bent en na 2 prikken maar 70%. Het gaat ook nog eens werken na zo’n 2 weken, dus rond oud en nieuw ben je een beetje beschermd.

    /   Reply  / 
 39. lisa

  Mijn dochter van 4 kan morgen worden gevaccineerd. Ze heeft “waarschijnlijk” de MG al gehad, de huisarts is er 95% zeker van, maar adviseert tóch te laten inenten. Is het niet zo dat wanneer je de griep hebt, je er dan afweerstoffen voor aanmaakt en het dus niet nog een keer kan krijgen? Ik vind het erg moeilijk om te beslissen, maar denk toch dat ik het ook niet doe.

    /   Reply  / 
  1. Monique

   Als je de MG al hebt gehad hoef je inderdaad niet te worden gevaccineerd. Maar als het niet is onderzocht of je daadwerkelijk de MG hebt gehad, weet je het dus nooit zeker en daarom zeggen ze dat het beter is (voor de zekerheid) je toch te laten vaccineren. Dit stond eerst op de website van Grieppandemie.nl, maar ik kan het nu zo snel even niet vinden.

   Ik heb ervoor gekozen mijn kinderen niet te laten vaccineren.

     /   Reply  / 
 40. sandra

  Ik mag morgen met mijn meiden van 4 jr en 14 mnd. Maar ik ben er nog niet over uit!! Wat als ik het wel doe en er blijkt dat ze er toch wat aan over houden vd vaccinatie?? Maar wat als ik niet ga en ze worden ernstig ziek?? Een zoontje van een vriendin ligt nu met longontsteking in het ziekenhuis, aan het infuus omdat hij niet wil eten en drinken. Ze zijn nog aan het onderzoeken of hij mex.griep heeft. Kijk, mijn oudste dochter zal er wel doorheen fietsen als ze de griep krijgt, maar mijn twijfels liggen bij de jongste. Hoe zal zij erdoor komen als zij de mex.griep krijgt?? 1 ding is wel zeker:als de jongste gaat gaat de oudste ook…….maar of ik ga??????
  Ik vind het moeilijk, heel moeilijk, vind het raar dat pas eind dec. de “test” resultaten vh vaccin er zijn. Hoe kunnen wij dan de juiste beslissing nemen als je geen volledige informatie hebt??? Gek wordt ik ervan!!! Nog 1 nachtje slapen

    /   Reply  / 
 41. christien

  hallo ik stond eerst achter mn gevoel en die zij nee maar ben nu al die tijd al aan het piekeren wordt er gek van had toen besloten om het wel te doen na alle informatie van tv en nu moet ik morgen en mn gevoel zegt weer nee mijn zoontje is 4 jaar,nooit ziek,groot voor zn leeftijd dan denk ik die kan dat wel aan als hij ziek zou worden, maar mn grote angst is dat het zo,n heftige griep is dat ik er dan toch verkeerd aan heb gedaan toch denk ik dat ik niet ga

    /   Reply  / 
 42. Liesbeth Kombrink Auteur

  Begrijp alle twijfels zo goed. Zelf ben ik er ook nog niet uit. Morgen moet mijn zoontje gevaccineerd worden. Mijn gevoel zegt ook nog steeds ‘nee’ maar mijn man wil wel dat hij geprikt wordt. Dus zal de weegschaal uiteindelijk wel doorslaan naar ‘ja’. Je bent niet alleen in dit soort beslissingen. Omdat ik geen 100% anti-prikken ben geeft de standvastige mening van mijn man de doorslag. Maar een goed gevoel heb ik er allerminst over ..

    /   Reply  / 
 43. Marleen

  succes allemaal met de beslissing nemen! Het is zeker lastig! Laat je goed informeren: dat wil zeggen: lees zelf er veel over, en vorm zelf een mening. Nogmaals succes!

    /   Reply  / 
 44. melanie

  Sjonge mijn vriend en ik zitten nog steeds niet op 1 lijn.. morgen is het zover.. maar ik wil het niet… Mijn vriend wilt het wel.. we zijn al dagen bezig om elkaar te overtuigen maar dit lukt niet!! Hij kan het niet met mij eens worden en ik niet met hem.. schiet lekker op… Zoveel stress om zo’n stomme griepprik!!

    /   Reply  / 
  1. wendy

   Lastig. Na veel twijfel hadden wij uiteindelijk besloten om onze zoon van 3.5 jr niet te laten inenten. Nu belt mijn partner vanochtend van zijn werk en wil misschien toch wel laten inenten. Ga die prik maar halen, zegt hij. Volgens mij gaat hij af op de hoge opkomst,60 tot 80% (volgens de media). En onze zoon is nog niet helemaal goed opgeknapt na een luchtweginfectie. Mijn gevoel zegt nog steeds nee, maar waarom is er dan weer die twijfel? Straks ben ik de boeman als we niet laten inenten, en onze zoon ziek wordt. Terwijl juist mijn partner eerst heel standvastig was in zijn besluit om niet te vaccineren.
   Succes met beslissen.

   Groet,
   Wendy

     /   Reply  / 
 45. griselda

  hoi allemaal
  ik wil dit even kwijt.mijn kleinzoon van 2 heeft ook de griep prik gekregen. en en afgeopen donderdag heeft hij stuipen gekregen .zo uit het niets kreeg hij kreeg om en uur of drie hoge koorts39.7 mijn dochter belde de huisarts en vroeg wat ze moest doen …ze zei kom maar hier even heen dan kunnen we even zijn longen luisteren ,maar aangezien ik was werken en zij geen vervoer had vroeg ze of de dokter langs wou komen .nee zei ze kom maar lopen ze had geen auto of fiets en de afstand is zeken 30 minuten lopen.het was heel koud en regende heel erg …ook een uitkering dus geen geld voor een taxi.dus wachte ze tot ik om 5 uur thuis was ik ben hun gaan haeln en zijn naar de avond dokterspost gereden ik voelde gelijk dat het van die prik afkwam .toen de dokter hem zag zei ze nee hoor niks aan de hand neem maar een paracetamol .toen we een beetje gerust waren reden we naar huis.ik zette haar voor de deur en vertrok na 10 minuten thuis aangekomen ging de telefoon en me dochter zei mam het gaat nog niet echt goed hoor ik zei haar weer te gaan bellen na dit telefoontje belde ze gelijk weer en gilde ze kom hierheen het gaat niet goed door haar stem te horen wist ik dat het echt goed mis was ik belde gelijk 112 en sprong in me wagen aan gekomen liep ik naar binnen zag me kleine mannetje op de grond liggen in de armen van mijn dochter ze gilde heel erg dat ging door merg en been hij schokte verschrikkelijk en leek net een gehandicapt kind. toen de ambulance kwam hebben ze hem hem veel medicatie geven en met zwaailichten ging hij naar het ziekenhuis hij heeft zeker een uur liggen stuipen en we dachte dat hij het niet meer ging halen. ik weet zeker dat dit door de giepprik is geweest hij is altijd gezond geweest en heeft dit nog nooit gehad .wat doen ze allemaal die gekke waar zijn ze mee bezig ik hoop dit nooit meer mee te maken en we moet deze week voor de tweede prik nou van ze leven niet .ik weet niet waar ze mee bezig zijn maar dit vaccin klopt niet .
  griselda

    /   Reply  / 
 46. Redactie

  Ik begrijp uw emotionele reactie. Maar ik denk dat er in dit geval niet alert genoeg gereageerd is door de dokterspost. Zeker omdat bekend is dat (hoge) koorts een van de bijwerkingen is van de vaccinatie. Mijn zoontje heeft ook een keer een koortsstuip gekregen na een vaccinatie .. vreselijk om mee te maken! Je denkt dat je kindje dood gaat op zo’n moment. Toch is het een zeldzame bijwerking. Veel sterkte met het verwerken van deze heftige ervaring, vooral voor uw dochter. Helaas kunnen kindjes het vaker krijgen als ze ooit al een keer zo’n stuip hebben gehad. Blijf dus zelf heel alert!

    /   Reply  / 
 47. malu

  Hallo,
  Morgen is de tweede ronde van de vaccinatie,ik wil het niet doen.mijn kinderen hebben de eerste wel gehad,maar was er toen ook al niet blij mee.Ze zijn sterk,komen veel buiten ,eten gezond enz.Ik denk dat ze zo,n griep aankunnen.Maar wat vind ik het moeilijk…Toch doe ik het denk ik niet.Je hoort ineens weinig meer over de mex griep,en het schijnt dat er heel veel geld aan verdiend is natuurlijk.Help!!

  gr een bezorgde moeder

    /   Reply  / 
 48. Pingback: Doodeng, die tweede griepprik | Zwanger

 49. petra

  Hallo allemaal.

  ik heb mijn zonntje van 2jaar na heel lang nadenken de 1e prik gegeven. Maar ben niet gegaan voor prik nummer 2. Heb er geen goed gevoel over. Vooral als ze zeggen nog meer bijwerkingen dan bij de eerste ik denk dat het allemaal geldklopperij is.
  mvg petra

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>