Corrigerend zwangerschapsondergoed ‘not done’

Kan ik me wel in vinden hoor! Dat er eens een tegengeluid komt tegen al die aanstaande moeders die hun uiterlijk belangrijker vinden dan het kindje in hun buik. Hoe kortzichtig kun je wezen als je tijdens je zwangerschap corrigerend ondergoed gaat dragen om je buikje te verstoppen. Een zwangere vrouw met het hart op de juiste plaats is daar toch juist trots op?

Het Laatste Nieuws schrijft woensdag over de ophef die in Engeland is ontstaan rond dit onderwerp. Het schijnt dat steeds meer toekomstige Britse moeders met corrigerend hun buikjes en love handles proberen te verstoppen. Dat is verloskundigen een doorn in het oog want het kledingstuk zou de gezondheid van baby’s schaden. Bovendien stimuleert het de trend dat mama’s in spe hun uiterlijk belangrijker vinden dan hun kind.

De verkoop van corrigerend ondergoed verdubbelde in Groot-Brittannië de laatste twee jaar. Dit zou komen door celebs als jurylid van X-Factor Danni Minogue en presentatrice Amanda Holden die bekenden hun zwangerschapsbuikje te verstoppen voor de pers met dit kledingstuk.

Lorna Muirhead van de babyorganisatie Lifeline en voormalig president van een vereniging voor vroedvrouwen: “Vrouwen moeten aan hun baby en niet aan hun lichaam denken tijdens de zwangerschap.” Het zouden mijn woorden kunnen zijn!

Vroedvrouw Janet Fyle maakt zich zorgen om de gezondheid van de foetus: “De baarmoeder kent een verhoogde bloedtoevoer tijdens de zwangerschap en daarom is het belangrijk dat dit niet, op welke manier dan ook, verstoord wordt. Er is geen bewijs dat deze kledingstukken goed zijn voor toekomstige mama’s of dat ze een negatieve impact hebben. Als iemand ernstige rug- of bekkenproblemen heeft tijdens de zwangerschap, is het beter naar een specialist te gaan.”

Bron: HLN

Lees ook:Stress even gevaarlijk voor zwangere als roken
Lees ook:Test zelf de nieuwe inlegkruisjes van Libresse
Lees ook:Boekentip: terug in shape na de bevalling
Lees ook:Mama Apps vergroot kans op zwangerschap
Lees ook:Als mama drinkt, drinkt baby ook

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>