Robert M. werkte op derde creche

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan sprak maandagavond de angst uit die ik eerder op de dag al uitte: de omvangrijke zedenzaak in zijn stad is mogelijk veel groter dan we nu kunnen bevroeden. Na een derde informatiebijeenkomst van ouders zei de burgemeester dat het aantal slachtoffers waarschijnlijk veel hoger ligt. Van der Laan zei dat verdachte Robert M. op een derde kinderdagverblijf in Amsterdam heeft gewerkt. Daar is hij in zijn proeftijd ontslagen. (Foto: RTL Nieuws)

Van der Laan houdt nu nog vast aan de eerdere schatting van tussen de 30 en 50 slachtoffers:  “Maar ik vrees dat we dat aantal ellendig genoeg naar boven moeten gaan bijstellen”

De derde creche waar M. heeft gewerkt is De Toverlantaarn in de wijk Watergraafsmeer. Dat de verdachte er heeft gewerkt kan worden opgemaakt uit verklaringen van ouders tijdens de derde bijeenkomst maandagavond in Amsterdam. De verdachte werkte er maar een aantal dagen. Het is niet duidelijk of hij ook daar kinderen in enige vorm heeft misbruikt.

De twee andere kinderdagverblijven waar Robert M. heeft gewerkt, het Hofnarretje en Jenno’s Knuffelparadijs, krijgen dinsdag extra bewaking. Van der Laan heeft hiertoe besloten na vragen van ouders.

Ondertussen komt er steeds meer sleaze en dirt naar boven over de verdachte en zijn 39-jarige echtgenoot Richard van O. Het stel zou volgens het AD geprobeerd hebben om een kind te adopteren. De Kinderbescherming heeft daar onlangs gelukkig een stokje voor gestoken. Ook zou Robert M. plannen hebben gehad om een kinderdagverblijf te beginnen.

Lees ook:Ook misbruik op De Toverlantaarn
Lees ook:Grote zedenzaak creche Amsterdam
Lees ook:Wie stuurt z’n peuter naar een slaapfeestje?
Lees ook:Verdachte misbruik vrijwilliger op school
Lees ook:Politie onderzoekt dood baby op creche

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>