Verdachte misbruik vrijwilliger op school

De zedenzaak die zondag aan het licht kwam in Amsterdam is mogelijk nog veel groter dan nu kan worden bevroed. De 27-jarige man die is opgepakt in verband met seksueel misbruik op een aantal creches, heeft ook als vrijwilliger gewerkt op een school in de hoofdstad.

De verdachte werkte van 2004 tot 2006 in de naschoolse opvang bij de toenmalige Community School in de Tweede Jan van der Heijdenstraat in de Pijp, dat is het huidige Jan van der Heijdenhuis.

De man was niet in dienst van de school en gaf er geen les. Hij werkte op vrijwillige basis. Het Jan van der Heijdenhuis is een brede school, waar behalve onderwijs ook buitenschoolse opvang wordt verzorgd. In de school is ook een peuterspeelzaal gehuisvest.

Zondag en maandag zijn er meldingen binnengekomen van ouders Dat liet Combiwel, de organisatie die de activiteiten op de school organiseert, maandag weten aan Novum Nieuws. De ouders herkenden de man van de foto die politie in de publiciteit heeft gebracht.

Zondag kwam de omvangrijke zedenzaak naar buiten. De 27-jarige man zou de afgelopen jaren tientallen kinderen hebben misbruikt op kinderdagverblijf Het Hofnarretje in De Pijp en bij Jenno’s Knuffelparadijs aan de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam-West. Sinds maart 2009 bood de man zich op internet als oppas aan, onder andere via Marktplaats en Caro kinderopvang.

Lees ook:Grote zedenzaak creche Amsterdam
Lees ook:Misbruik op Hofnarretje en Knuffelparadijs
Lees ook:Ook misbruik op De Toverlantaarn
Lees ook:Robert M. werkte op derde creche
Lees ook:Nijntje leidde naar verdachte kindermisbruik

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Verdachte misbruik vrijwilliger op school

 1. Floor

  Ik snap niet hoe en wanneer zo’n man een kans heeft gekregen om zulke verschrikkelijke daden te doen.

    /   Reply  / 
  1. Gregorio

   Ra, ra ,ra. Ik ben ook Opa. De Ex-vriend van mijn dochter werkt bij een gastouderbureau. Aan hem is VOG geweigerd. Hij gebruikt een VOG van 2008 omdat volgens de wet VOG voor onbepaalde tijd geldig is. Melding gedaan aan de GGD en het gastouderbureau maar niks gebeurt. Hij heeft mijn dochter vrijdag j.l. aangevallen. Ik ging mijn dochter verdedigen en werd aangehouden. Hij is wiet verslaafd, heeft mijn dochter besmet met SOA (geen HIV), frequente bezoeker van de hoeren, betrapt met naakt foto’s van de hoeren op zijn bedijfstelefoon en download porno op zijn bedrijfsteleffon. Maar werkt lekker door bij het gastouderbureau.

     /   Reply  / 
 2. Juul

  Ik vindt dit als Oma niet normaal meer waar gaat het heen in deze wereld,
  Als Oma die haar kleinkinderen opvangt kan ik het niet begrijpen,hoe hij dit jaren lang heeft kunnen doen.Zonder dat iemand het in de gaten heeft?

    /   Reply  / 
 3. margot

  Oma
  ik ben zelf oma en denkt u werkelijk dat iemand zich hierom bekommert
  u vraagt zich af hoe het kan
  welnu ik mag mijn kleinzoon sedert 20 juni niet meer zien
  aanleiding de nieuwe vriend van mijn schoondochter heeft met de piemel van mijn kleinzoon gespeeld tot de kleine huilde-,MIJN ZOON SPRAK ZIJN EX HIEROP AAN–GEVOLG BEZOEKRECHT VERBOD( WE BEMOEIEN ONS TEVEEL MET DE OPVOEDING VOND MIJN EX-SCHOONDOCHTER)–staat ook in de papieren van JEUGDZORG_
  en wat zegt jeugdzorg tegen mij?
  ACH HET WAS MAAR 1 MALIG

    /   Reply  / 
  1. Juul

   Dit is in en in triest hoop dat je ex schoondochter haar ogen open gaan.
   Sterkte

   Juul

     /   Reply  / 
   1. margot

    mijn ex-schoondochter heeft borderleijn- en is zelf slachtoffer van sexueelmisbruik-ze zegt in de paspieren tegen JEUDZORG
    ach ik was erbij- het was maar een spelletje-
    ik mis mijn kleinzoon zo, en hij mij ook -ik ben zijn lieve oma-hondjes.
    mijn zoon zie ik steeds meeer mager worden, maar de tijd die het duurt voor je aan de beurt ben bij justitie= is nu al een half jaar.
    Te weten dat dit gaande is, ik word er misselijk van.
    Jeugdzorg zegt-zolang het bij de rechter loopt treden wij alleen op bij calllimiteiten.
    en aan de plasser van mijn kleinzoon zitten hoort daar niet bij.
    ik vraag me wel eens af. wat de voorgeschiedenis zijn van de zgn FAMILIEDRAMA’S, JEUGDZORG WERKT AKTIEF MEE AAN KINDERMISHANDELING.dat heb ik ze in denhaag ook verteld

      /   Reply  / 
  2. Kim

   Pardon??? Was maar eenmalig? Beste oma, laat u hier niet door afleiden. Want jeugdzorg moet afgaan op feiten en tot die tijd zijn ze ook met handen gebonden. Ik vind het schandalig dat deze moeder haar kop in het zand steekt en jullie er voor straft!!! Heb er geen goed woord voor. Dus beste oma blijf vooral betrokken en laat u niet van de kaart spelen. Later is deze moeder u nog dankbaar voor het behoeden van haar fouten!

     /   Reply  / 
   1. margot

    ja KIM
    ik zal er zeker zijn voor mijn ex-schoondochter-ze is perslot van rekening Wel DE MOEDER VAN MIJN KLEINZOON.
    al denk je dat iemand ongeschikt is, alles heeft een verhaal.
    Mijn kleinzoon heeft de pech dat zijn moeder ziek is.fouten die ze nu maakt door haar ziek zijn. Ik hoop dat ze toestaat geholpen te worden om te genezen.
    Maar de tol die wij nu allemaal moeten betalen is wel erg hoog.
    Als jeugdzorg nu eens de meldingen serieus zou hebben genomen of zou nemen zouden er een hoop tranen minder vloeien over de wangentjes van mijn kleinzoon en ons allemaal. Maar sexueel misbruik vinden ze bij jeugdzorg niet zo erg – het schaadt toch hunzelf niet!

      /   Reply  / 
 4. Sandra

  Zo’n kromme wereld waarin wij leven daar word je toch in en in triest van!!
  Deze komt er zeker ook weer vanaf met 260 uur werkstraf en een FOEI, dat mag niet he!
  @ Margot: Nog zo iets kroms inderdaad: jullie komen op voor jullie kleinzoon/zoon en wat gebeurt er??? Jullie worden gestraft: het moet niet gekker worden hiero!
  Maar ja wat doen wij daar verder aan?? Niemand die hier de straat op gaat om te eisen dat er strengere straffen worden uitgedeeld aan die vieze pedo’s!!
  Het is bewezen dat pedo’s altijd weer terugvallen in hun oude gedrag en dat er geen therapie tegen bestand is.
  En inderdaad: hoe kan het zijn dat iemand daar zo lang mee weg komt in een creche??
  Daar lopen toch meer mensen rond? Maar ja dan heb je van die knuffelkamers voor kindjes die niet kunnen slapen en daar mag nooit gestoord worden…tsja..voor pedo’s het paradijs!
  Ik kan ook niet begrijpen dat er niet meer toezicht is gehouden daaro…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>