Grote zedenzaak creche Amsterdam

UPDATE: Misbruik op Hofnarretje en Knuffelparadijs

Afgrijselijk nieuws! Amsterdam is zondag opgeschrikt door een omvangrijke zedenzaak. De afgelopen jaren zouden tientallen kinderen tussen 0 en 4 jaar zijn misbruikt op een kinderdagverblijf. Om welke creche het gaat is nog niet bekend. Het zou gaan om 30 tot 50 slachtoffertjes die zijn misbruikt door een invalkracht. De man is vorige week gearresteerd en heeft een bekentenis afgelegd. (Foto: At5)

Zondagavond om 22.30 uur geven het Openbaar Ministerie, de gemeente, de politie en de GGD een persconferentie over de zaak.

Een deel van de ouders van de kinderen is zondag ingelicht in Hotel The Grand in Amsterdam. Een tweede groep ouders is zondagavond geinformeerd op een tweede plek in de stad, hotel Mövenpick aan de Piet Heinkade in Amsterdam.

Na de aangrijpende bijeenkomst werden de ouders afgeschermd van de pers. De meeste ouders werden via een zij-uitgang naar enkele busjes en taxi’s gebracht. Slechts enkelen namen de hoofduitgang.

De bijeenkomsten werden geleid door burgemeester Eberhard van der Laan. Ook hoofdcommissaris Welten en hoofdofficier van justitie Bolhaar zijn aanwezig.

Een woordvoerder van de burgemeester kwam tussen beide bijeenkomsten korte tijd naar buiten en vroeg aanwezige media afstand te bewaren, schrijft De Telegraaf. De geëmotioneerde woordvoerder zei: “De ouders hier binnen liggen in puin, zo ernstig is het”.

De ouders werden dit weekend ingelicht en gevraagd naar de bijeenkomst in The Grand te komen. Daar kregen zij het afschuwelijke nieuws te horen. De Amsterdamse GGD zette extra medewerkers om de geschokte ouders op te vangen.

Bron: Telegraaf

Lees ook:Robert M. werkte op derde creche
Lees ook:Ook misbruik op De Toverlantaarn
Lees ook:Misbruik op Hofnarretje en Knuffelparadijs
Lees ook:Verdachte misbruik vrijwilliger op school
Lees ook:Beurs Ouders Natuurlijk!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Grote zedenzaak creche Amsterdam

 1. jacqueline

  vreselijk, en het ergste is dat die zieke/psycho vent over een tijdje weer vrij is, lang leven de rechtersss. Kinderen zijn totaal beschadigd. enigste straf is kapot schieten z`on geestelijk gestoord iemand.

    /   Reply  / 
  1. Marja van Straaten

   Hoi Jacqueline, helemaal mee eens ! Het punt is wel dat er nogal wat daders zijn op deze wereld lijkt mij. Ik las gisteren ergens dat er in europa gemiddeld 1 op de 5 kinderen sexueel misbruikt wordt!!SHOCKING HEFTIG!
   meestal door bekenden of familieleden.
   Ik heb ook een verhaal geschreven bij ‘misbruik op hofnarretje en knuffelparadijs’.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>