Baby’s bellen geregeld 112

Lijkt een grappig bericht op de website van RTV Utrecht maar is natuurlijk bloedserieus! Baby’s bellen geregeld onbedoeld alarmnummer 112. Dat zegt de telefooncentrale in Driebergen, die ouders aanraadt om geen afgedankte mobiele telefoons als speelgoed aan baby’s te geven.

Van de 4 miljoen telefoontjes naar 112, is driekwart geen hulproep. Anderhalf miljoen van die telefoontjes worden gepleegd door toestellen zonder simkaart.De telefoons zonder sim zijn traceerbaar, zegt een woordvoerder van het KLPD.

“Er wordt een IMEI-code meegestuurd. Dat is een unieke code die elke telefoon heeft. Via de providers kunnen we horen bij wie het nummer hoort”, aldus de woordvoerder.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie zoekt met de mobiele telecomproviders naar oplossingen. “Wees tot die tijd jezelf bewust dat elke telefoon die aanstaat 112 kan bellen”, waarschuwt het KLPD.

Lees ook:Sms als de luier van je baby vies is
Lees ook:Wil jij met je baby of peuter op televisie?
Lees ook:Derde vrouwen bevalt zonder hulp
Lees ook:Oproep Ouders van Nu
Lees ook:Kind 20% slimmer dan ouders

1 Reacties // Reageer

One thought on “Baby’s bellen geregeld 112

  1. Gratis simkaart

    Een gratis simkaart actie is in dit geval niet gewenst ;)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>