Kidspicto geeft structuur

Ik overweeg serieus om het aan te schaffen: de pictogrammenlijn ‘Kidspicto’. Mijn zoontje van 4 wil namelijk nog wel eens uit de bocht vliegen als situaties ongestructeerd zijn. Misschien dat de pictogrammen hem kunnen helpen om het helder en overzichtelijk te houden. Kidspicto helpt kinderen om zelf hun dagritme samen te stellen. Ze krijgen zo meer rust en regelmaat. De plaatjes worden al op veel scholen gebruikt maar zijn nu ook te koop voor thuis.

De pictogrammenlijn is speciaal ontwikkeld voor kinderen en is bijzonder geschikt voor kinderen met een autismespectrum stoornis. Kidspicto brengt structuur, overzicht en duidelijkheid en motiveert daarmee het zelfstandig functioneren.

Jeanette is moeder van 3 kinderen, en ervaart dagelijks hoe prettig een vast dagritme is; “Mijn oudste zoon heeft een Autismespectrum stoornis (Asperger) en schreeuwt om duidelijkheid. Voor hem heb ik dan ook de pictogrammenlijn ontwikkeld om zijn dagritme op een aansprekende manier in beeld te brengen. Het geeft hem duidelijkheid. Hij weet waar hij aan toe is en dat komt de rust in het gezin ten goede. Zo is Kidspicto ontstaan: een overzichtelijke pictogrammenlijn, die ook goed door de kinderen zelf te gebruiken is. Ik heb de handelingen in beeld gebracht en omgezet naar voor kinderen eenvoudig te begrijpen pictogrammen. Een paar pictogrammen zeggen meer dan 1000 woorden”.

De thuislijn van Kidspicto is te bestellen via www.kidspicto.nl.


Lees ook:Kinderen van oudere vaders vaker depressief
Lees ook:Doutzen keuken in door zoon
Lees ook:App laat baby eigen naam kiezen?
Lees ook:Boekentip: IVF kinderen
Lees ook:Risico prematuurtje bij wonen langs drukke weg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>