Winnen: kindernamenboek ‘Rockingnames’

We waren al enthousiast over het namenboek Rockingnames van fotograaf Timo Sorber. Nu we ook nog gratis en voor niks een exemplaar mogen weggeven, kan het natuurlijk helemaal niet meer kapot. In Rockingnames worden 50 kinderen met stoere en bijzondere namen geportretteerd compleet met foto’s van de kids. Daarnaast bevat het een register met meer dan 20.000 kindernamen. Winnen? Geef dan hieronder in een reactie aan waarom je het graag in je bezit wilt krijgen.

Timo Sorber is zelf vader van twee zoons met de bijzondere namen Silver en Elvis. In Rockingnames laat hij de ouders van 50 andere kinderen uitleggen waarom ze hun kinderen zo’n bijzondere naam hebben gegeven.

De kindernamenboeken die ik zelf onder ogen heb gekregen vond ik uitermate saai. Leuk voor op de boekenplank maar weinig inspirerend. Met deze uitgave is dat voorgoed verleden tijd. Dankzij de prachtige foto’s kun je heerlijk bladerend inspiratie opdoen voor een (aparte) babynaam.

Wil je de uitslag van deze prijsvraag niet afwachten. Je kunt Rockingnames ook zelf hier bestellen. De prijs is 14,95 euro.

Lees ook:Rockingnames: een bijzonder namenboek
Lees ook:Bekende papa’s poseren in Esta
Lees ook:Winnen: gratis geboortekaartjes
Lees ook:“Ode aan de vader” op Moederdag in Rotterdam
Lees ook:22-jarige Duitse voor zesde keer zwanger

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “Winnen: kindernamenboek ‘Rockingnames’

 1. Sandii

  Ik zou het boek graag willen winnen omdat beroemde ouders hun kinderen vaak bijzondere namen geven. Misschien word je ook beroemd als je kind een bijzondere naam heeft? ;-)

    /   Reply  / 
 2. Doris

  Bij mijn naam hoort een rockingname;)Moeilijk om te bedenken wat er bij Doris past. Dus misschien kan dit boek helpen?

    /   Reply  / 
 3. agnes

  ik denk dat iedereen wel een goede reden heeft om het boek te verdienen. De mijne? wel mijn kind verdient een originele naam, maar mijn man en ik hebben de fantasie van een dode giraf; wij kunnen alle hulp gebruiken!

    /   Reply  / 
 4. Marieke

  Mijn man vind maar 1 naam mooi voor een jongen, namelijk zijn eigen :P
  Dus ik heb een boek nodig met genoeg stoeren namen om met een voor hem acceptabel alternatief te komen. (ik vind het echt niet leuk om twee dezelfde namen te hebben…)

    /   Reply  / 
 5. Yvonne

  Onze zoon heet Ravi, een stoere originele naam met een mooie betekenis (zon). Kinderen denken soms dat hij vernoemd is naar een vogel. Wij noemen hem ook wel Raaf. Wij houden niet van alledaagse namen, misschien vinden we in dit boek een mooie naam voor een broertje of zusje voor Ravi?

    /   Reply  / 
 6. Sanne

  een inspirerend niet saai namenboek bestaan die dan ?
  ik heb ze helaas nog niet gevonden Hopelijk is dit boek onze redding !

    /   Reply  / 
 7. Ria

  Het lijkt me geweldig om dit boek te winnen voor mijn schoondochter en zoon die zwanger zijn

    /   Reply  / 
 8. E

  Ik ben al lang gek op namen. Ik ben nog jong, erg jong, maar vind namen inspirerend en ben benieuwd wat er achter zo’n naam zit. Mijn namentic is uitgebreid en nog bijna niemand weet ervan.

  Mij lijkt het geweldig om dit boek in bezit te hebben.
  Ieder uniek persoon wilt natuurlijk een unieke naam.
  En met mijn namentic zou ik graag een kijkje in dit boek willen nemen!

    /   Reply  / 
 9. Marijke

  Wat een ontzettend krachtig idee van Timo om in dit nieuwe boek zo’n goede combinatie te maken van portretfoto’s van verschillende kids, hun naam(-uitleg) en ook nog een lijst met zoveel extra originele voornamen! Ik hoop het boek te mogen ontvangen. Ik kijk uit naar de schitterende portretten (alleen de cover is al prachtig!)en naar zoveel inspiratie! Gefeliciteerd met deze vruchtbare uitgave!

    /   Reply  / 
 10. j

  Nu we nog in het geheim zwanger willen worden en wachten op het moment dat we het met de hele wereld kunnen delen is het des te leuker om samen op de bank te genieten van inspirerende namen zoals in dit boek. Gunnen jullie ons dit momentje samen…
  In het geheim, op de bank, zoekend naar een mooie naam voor ons wondertje…

    /   Reply  / 
 11. Ireen

  Een super tof kado om aan onze vrienden in Zwitserland te geven, gister gehoord dat ze na een spannende tijd toch echt Pappa & Mamma gaan worden!
  En om uiteraard zelf nog even in te spieken 

    /   Reply  / 
 12. petra

  Wij zijn op zoek naar een bijzondere naam voor ons bijzondere kindje. Wij doen alles eigenwijs in het leven dus willen we ook een eigenwijse voor ons kindje. Misschien geeft dit boek inspiratie!

    /   Reply  / 
 13. Ilse Coens

  Ik zou het boek graag in mijn bezit hebben omdat we zwanger zijn van ons 4de kindje en het ontzettend moeilijk is om nog een mooie, aparte naam te vinden, die ook past bij onze andere kinderen.
  Ons 1ste kindje, die verdrietig genoeg is overleden, heet Benthe, daarna kregen wein 2004 een zoontje Boaz. In 2007 is ons dochtertje Yzze geboren en nu ben ik 6 maanden zwanger van een meisje. ik hoop dat in jullie boek de mooie, stoere en aparte meisjesnaam staat waar we naar op zoek zijn.

  Groetjes Ilse Coens

    /   Reply  / 
 14. an

  Een leuk kind verdiend een leuke naam.
  Dan wordt je ook onthouden omdat je onderscheidend bent.
  Ik wil een rockkid met een flitsende pakkende naam.
  Een leuk meisje of jochie lekker stoer en lekker onder de prut.
  Niet zo braag en gezapig en al helemaal niet eindigend op een A.
  ( Anna, Hanna, Laura, Janna blabla)
  Laat me verrassen en inspireren.

    /   Reply  / 
 15. Anouk

  M.i. verdient elk kind ook ouders die de moedertaal foutloos kunnen spreken en schrijven zodat zij dit op hun beurt weer aan hun kind kunnen leren.

  Dus An: (of is dit heel flitsend met een kleine letter?): Een leuk kind verdienT (stam + t). En ook: Dan word je ipv dan wordT je.

  Verras en inspireer ons lezers door niet mee te werken aan de verloedering van onze taal. Daar maak je meer indruk mee dan een flitsende en/of naam!

    /   Reply  / 
 16. Sam

  Zelf zijn we trotse ouders van een engeltje Nova* zij overleed helaas kort na de geboorte. We gaven haar de naam Nova omdat dit nieuwe ster betekende en paste zo goed bij haar en wat zij voor ons betekend. Begin dit jaar keerde ons geluk en werden we ouders van ons bengeltje Fawn. Net als haar grote zus wildde we ook voor haar een bijzondere naam. Fawn is engels en betekend jong hert. Wij zouden graag het boek willen krijgen om te zien of er nog een bijzondere naam tussenstaat voor als we ooit….

    /   Reply  / 
 17. roulette software

  Super artikel, nu nog iemand vinden die er een beetje verstand van heeft en me alles nog eens tot in detail uit kan leggen.

    /   Reply  / 
 18. anita

  Een stoere naam dat is wat we zoeken voor ons 3e boefie.
  In mijn buik nu al een rocker/ rocksterretje.
  Groetjes

    /   Reply  / 
 19. Ellis

  Ik zoek een naam die rock & roll is voor mijn kleine…..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>