‘Buggy geeft baby stress of zelfs trauma’

Je moet er maar opkomen! Onderzoek doen naar kinderwagens waarbij baby’s met de rug naar de moeder toe zitten .. en dan vervolgens concluderen dat een buggy stress oplevert. Ik vind het tamelijk ver gezocht. Toch zijn Britse wetenschappers ervan overtuigd dat kinderwagens waarbij baby’s niet naar hun moeder kunnen kijken de ontwikkeling verstoren.

Waarom dan, zul je je afvragen. Grote kans dat jouw baby of dreumes namelijk ook met zijn of haar rug naar je toe zit! Volgens de onderzoekers proberen kinderen die hun moeder niet kunnen zien vaker zonder succes aandacht te trekken. Ze hebben hierdoor meer stress en kunnen zelfs een trauma oplopen.

Ze observeerden 2722 Britse ouders. De meerderheid heeft een buggy waarbij de baby met zijn rug naar de ouders zit en dus de ‘wereld’  in kijkt. De gemiddelde Britse baby spendeert gemiddeld 2 uur per dag in een buggy tot hij 3 jaar is.

Kinderen die met hun gezicht naar moeder gericht zitten, lachen meer, luisteren meer naar de moeder en slapen sneller. De onderzoekers zeggen dat de interactie tussen kind en ouders cruciaal is op een leeftijd waarbij de hersenverbindingen zich snel vermenigvuldigen.

Ik vraag me af .. Wat zou nou de invloed van zo’n onderzoek zijn op de verkoop van dit soort kinderwagens?

Bron: Gezondheidsnet.nl

Lees ook:Kinderastma door stress in zwangerschap
Lees ook:Stokke roept kinderwagens terug
Lees ook:Shoppen met kids is zo niet leuk
Lees ook:Teveel drop slecht voor zwangere vrouw
Lees ook:Slanke ouders, slanke baby

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>