Nieuwe test vertelt ook hoe lang je zwanger bent

De collega's van shoppen.blog.nl zijn er snel bij. Dat moet ik ze nageven. Als er iets hots te shoppen valt kom je het daar gegarandeerd tegen. Dit keer ben ik ze dankbaar voor een bericht over een nieuwe zwangerschapstest van Clearblue. De test geeft niet alleen aan of je zwanger bent maar ook wanneer de bevruchting heeft plaatsgevonden. Handig? Of eigenlijk gewoon overbodig?

Zodra een bevrucht eitje zich in de baarmoederwand heeft
genesteld wordt het zwangerschapshormoon hCG geproduceerd. Dit hormoon
vermeerdert zich tijdens de eerste weken van de zwangerschap snel en is
aanwezig in urine. Zwangerschapstesten reageren op de aanwezigheid van hCG.

De
nieuwe test beschikt over
een nieuwe technologie, in plaats van één hormoonsensor
bevinden zich er twee in het apparaat. Als hCG aanwezig is, wat een
resultaat 'Zwanger' betekent, wordt met de combinatie van beide
sensoren geschat wanneer de
bevruchting plaatsvond.

Ik vind het leuk bedacht. En er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die naar de winkel rennen om voor 12 euro 99 deze nieuwe test aan te schaffen. Maar volgens mij weet je als vrouw ook op je gevoel wel wanneer je ongeveer zwanger bent geraakt.

Als na 4 weken je menstruatie uit blijft en een normale test geeft aan dat je zwanger bent .. dan kun je er vergif op innemen dat de bevruchting ongeveer twee weken daarvoor heeft plaatsgevonden. Tenzij je natuurlijk zo'n onregelmatige menstruatiecyclus hebt dat er geen peil op te trekken is … Of je behoort tot een van de weinige vrouwen die gewoon door menstrueren terwijl ze zwanger zijn. Maar ik denk niet dat Clearblue zich op deze miniscule doelgroep wil richten.

Lees ook:Test risico vroeggeboorte online
Lees ook:Thuistest voorspelt geslacht
Lees ook:Bloedtest vervangt vruchtwaterpunctie
Lees ook:Dit boek grijpt je naar de strot
Lees ook:Bloedtest Down snel beschikbaar

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe test vertelt ook hoe lang je zwanger bent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>