Iedere baby z’n eigen (slaap)liedje

Er zit muziek in de naam van elke baby. De 62-jarige gitarist Joop Biegelaar uit Etten-Leur kwam op het lumineuze idee om de naam van een baby te vertalen naar klinkende muziek. Hij schreef een groot aantal composities op bestaande namen. Maar ook voor modernere namen kan Biegelaar een liedje componeren. Het is geen goedkoop kraamkadootje maar wel heel origineel. Op de website muziekbijbabynaam.nl zijn fragmenten te beluisteren.

In BN/De Stem van vrijdag vertelt de componist: "Ik wilde speeldoosjes voor baby's laten maken met een unieke compositie geïnspireerd op de naam van de pasgeborene. Bijna alle speeldozen hebben melodieën van Mozart en het leek me juist zo aardig om muziekdozen met mijn eigen composities te maken."

Biegelaar heeft inmiddels 500 liedjes gecomponeerd en op een website gezet. Hij bedacht een eenvoudige manier om de letters van de naam aan muzieknoten te koppelen. Met die specifieke noten gaat hij aan de slag en maakt er een volwaardig muziekstuk van. 

De gecomponeerde speeldoosmelodie wordt op cd geleverd in een speciaal ontworpen doosje.

Lees ook:Baby’s houden van een vette beat
Lees ook:Geef Queen of U2 als kraamkadootje!
Lees ook:Baby CD Xander de Buisonjé
Lees ook:Zoontje voor Alicia Keys
Lees ook:Baby herkent liedje uit baarmoeder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>