Luisteraars winnen ‘baby’

Alle acties waarbij IVF met een knipoog wordt benaderd, zijn wat mij betreft te prijzen. Het is al erg genoeg als je veroordeeld bent tot het ondergaan van zulke ingrijpende vruchtbaarheidsbehandelingen om kinderen te kunnen krijgen. Zonder een flinke dosis humor, is de kans klein dat het gaat lukken. Deze prijsvraag van de Canadese radiozender Hot 89.9 uit Ottawa vind ik dan ook helemaal te gek. Het station deed vijf stellen drie ivf-behandelingen ter waarde van ruim 26.000 euro kado. Laten we hopen dat de koppels erin slagen om er ook echt baby’s mee te maken!

De ‘Win een baby’-prijsvraag lag wel onder vuur. Vijf kandidaten waren in de race voor de hoofdprijs. De zender heeft bekendgemaakt dat niet één van hen maar zij alle vijf de prijs krijgen. Zo’n 400 stellen hadden zich ingeschreven.

Critici vinden dat de radiozender misbruik maakt van kwetsbare mensen. Bovendien zouden baby’s op deze manier gelijk gesteld worden aan ‘commerciële koopwaar’.

Wat een onzin! Die kritiek komt vast van mensen die zelf nooit veroordeeld zijn tot vruchtbaarheidsbehandelingen, dat kan bijna niet anders. IVF is hartstikke duur en de kans dat er een baby van komt is gemiddeld zo’n 20 tot 25%. Alle financiële hulp die je kunt krijgen is dan ook meer dan welkom.

Het is bovendien nog maar de vraag of het de stellen wel lukt om een baby te krijgen dankzij de prijsvraag. Ze moeten daarvoor eerst een fysiek en mentaal zwaar ziekenhuistraject doorlopen. En daarna wordt het nagelbijten of hun geploeter ook daadwerkelijk vruchten af zal werpen.

Als deze mensen dat er allemaal voor over hebben is het slechts een hele kleine pleister op de wonde dat ze het drie keer kunnen proberen zonder dat het ze een cent kost. En ik kan het weten, want ik heb zelf ook zo’n (duur) IVF-kind!

Bron: Telegraaf.nl

Lees ook:Petitie behoud drie IVF-pogingen
Lees ook:Winnen: vrijkaarten Negenmaandenbeurs
Lees ook:Nu sex voor baby op 11-11-11
Lees ook:Winnen: kindernamenboek ‘Rockingnames’
Lees ook:Minder miskramen door nieuwe test Down-syndroom?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>